HORGOŠ POTUKAO REKORD NA BATROVCIMA: U kilometarskim kolonama čeka se po 6 sati!
Foto: Nebojša Mandić

Saopštenje mađarske policije

HORGOŠ POTUKAO REKORD NA BATROVCIMA: U kilometarskim kolonama čeka se po 6 sati!

Društvo -
Zvanični podaci Automoto saveza Srbije kažu da je oko podneva zadržavanje na izlazu iz Srbije oko četiri sata, dok je na ulazu u Srbiju zadržavanje pola sata

SUBOTICA - Zadržavanja motornih vozila danas, oko podneva, na graničnom prelazu Horgoš - Reske prilikom ulaska u Mađarsku iznosila su šest sati, dok je zadržavanje teretnih vozila na ulazu u Srbiju tri sata, podaci su mađarske policije, objavljeni na njihovom sajtu.

Prema izjavama očevidaca i danas je kod Horgoša formirana kilometarska kolona na izlasku iz Srbije, dok zvanični podaci Automoto saveza Srbije kažu da je oko podneva zadržavanje na izlazu iz Srbije oko četiri sata, dok je na ulazu u Srbiju zadržavanje pola sata, sa tendencijom porasta.

Podaci mađarske policije pokazuju da je oko podneva zadržavanje na prelazu Kelebija - Tompa tri sata, na prelazu Bački Vinogradi - Ašothalom jedan sat, a na prelazu Bajmok - Bačalmaš pola sata. I u samoj Subotici, kao i tokom jučerašnjeg dana, povećan je intenzitet saobraćaja vozla sa inostranim tablicama koji se isključuju sa auto-puta i nastavljaju ka prelazu Kelebija.

Saopštenje MUP Srbije

MUP Srbije je saopštio da je na ulazu u Republiku Srbiju, na graničnom prelazu Gostun, čekanje za putnička otorna vozila je oko pola sata, a na Preševu, za putnička vozila i autobuse, oko sat vremena.

Na izlazu iz Republike Srbije, čekanje za putnička vozila, na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš, je oko četiri sata, na graničnim prelazima Bački Vinogradi i Sremska Rača oko sat vremena, na graničnom prelazu Šid oko 150 minua. Na Kelebiji zadržavanje putničkih vozila je oko tri sata, na Gostunu pola sata i na graničnom prelazu Sot oko 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema većih zadržavanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track