Ilić: Obranovac i Tekija mogu trajno da se zaštite
Foto: Fonet

Prevencija

Ilić: Obranovac i Tekija mogu trajno da se zaštite

Društvo -
Svi su uključeni da pomognu, i Đerdap i RTB Bor, i nadam se da će svi rokovi koje su moje kolege davale biti ispoštovane, jer ko to ne bude uradio moraće da dođe ovde i odgovori na ta pitanja, naveo je ministar

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je danas da Obrenovac i Tekija mogu trajno da se zaštite od nekih budućih poplava i da je u tom smislu važno ispoštovati zadate rokove.

"Pitali su me da li Obrenovac može trajno da se zaštiti. Možemo, radili smo i na Tekiji da to trajno rešimo, da se nikada ne ponovi, svi su uključeni da pomognu, i Đerdap i RTB Bor, i nadam se da će svi rokovi koje su moje kolege davale biti ispoštovane, jer ko to ne bude uradio moraće da dođe ovde i odgovori na ta pitanja“, rekao je Ilić u parlamentu.

On je naglasio da mu je drago što mu je premijer Srbije poverio da radi na saniranju Zapadne Srbije i drugih poplavama pogođenih područja.

"Drago mi je što mi je poverio celu Zapadnu Srbiju i Lučane, Krupanj, Ljuboviju i ja ću to završiti, rokovi postoje, neprijatno je doći ovde i odgovarati na pitanja ako se to ne ispoštuje“, poručio je ministar i dodao da je bitno da je vlada stvorila uslove i da je sasda samo potrebna organizacija.

"Sve što mi je trebalo vlada mi je omogućila, ali sam tražio, ako svaki dan ne tražite ....“, rekao je Ilić i ponovio da se nada da će obnova kuća biti završena do zime, kako je i obećano.

Prema njegovim rečima, regionalni centri za reagovanje u prirodnim katastrofama treba da postoje, a mnoge države iz okruženja već su se javile Srbiji u vezi toga.

"Javile su se Grčka, Rumunija, Bugarska..., ti su centri izuzetno skupi i zašto bi držali tehniku koju već imamo, ali je ne koristimo cele godine, a kod komšije može da se koristi i da se isplati“, zaključio je Ilić.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o više međudržavnih sporazuma, među kojima su Sporazum Vlade Srbije i Vlade Hrvatske o saradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa i Sporazum Vlade Srbije i Vlade Makedonije o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola. Poslanici razmatraju i dva predloga zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rumunije o otvaranju tri međunarodna granična prelaza - Vračev Gaj (Srbija) i Sokol (Rumunija) i Golubac (Srbija) i Nova Moldova (Rumunija) na srpsko-rumunskoj državnoj granici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track