ISI: Hitno sprečiti divljanje Žandarmerije i smeniti starešine!
Foto: Marina Lopičić

Međunarodni institut za bezbednos

ISI: Hitno sprečiti divljanje Žandarmerije i smeniti starešine!

Društvo -
Ministar policije mora odmah da suspenduje do pokretanja krivičnog postupka odgovorne za ovaj incident a njihove neposredne starešine da smeni

BEOGRAD - Međunarodni institut za bezbednost najoštrije osuđuje preteranu upotrebu sile od strane pripadnika Žandarmerije prema bratu premijera Srbije Andreju Vučiću i pripadnicima Vojske Srbije.

"Do sada objavljeni iskazi učesnika, svedoka, kao i video snimak celog događaja, nedvosmisleno ukazuju na potrebu veoma temeljne istrage, u kojoj ne sme biti zaštićenih. Svuda u svetu bi prebijanje bliskog rođaka premijera od strane policije imalo prvorazredni značaj i kada je reč o istrazi i kada je reč o zainteresovanosti javnosti. Istraga o ovom incidentu ne sme ostaviti ni najmanju bezbednosnu niti političku nedoumicu kada je reč o okolnostima pod kojima su brat premijera i dvojica pripadnika Vojske bili žrtve policijskog prekoračenja ovlašćenja koje je u ovom slučaju apsolutno bilo ravno policijskoj tortur",navodi se u saopštenju i dodaje:

Ministar policije mora odmah da suspenduje do pokretanja krivičnog postupka odgovorne za ovaj incident a njihove neposredne starešine da smeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track