ISKLJUČENA MOGUĆNOST: Nigerijac zadržan na infektivnoj klinici nema ebolu!
Foto: AP

Epidemija virusa

ISKLJUČENA MOGUĆNOST: Nigerijac zadržan na infektivnoj klinici nema ebolu!

Društvo -
Reč je o azilantu koji je prepešačio pola Makedonije i Srbije, ali poslednje tri godine nije bio u Nigeriji.Na kliniku je primljen zbog povišene temperature nepoznatog porekla i uvećanih limfnih žlezda

BEOGRAD - Državljanin Nigerije zadržan je na Klinici za infektivne i tropske bolesti zbog povišene temperature nepoznatog porekla, ali je isključena mogućnost da je zaražen virusom ebole.

"Iako se ne sumnja na virus ebole, pacijent je zadržan radi dijagnostikovanja trenutnog stanja. Tokom današnjeg dana biće urađene sve neophodne analize", navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.

Reč je o azilantu koji je prepešačio pola Makedonije i Srbije, ali poslednje tri godine nije bio u Nigeriji.Na kliniku je primljen zbog povišene temperature nepoznatog porekla i uvećanih limfnih žlezda.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je da je u četiri afričke zemlje od početka epidemije virusom ebole zaraženo 2.217 ljudi, a umrlo 1.145 i to u Liberiji 413, Gvineji 380, Sijera Leoneu 348 i Nigeriji četiri osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track