ISPOVEST SPASIOCA IZ TEKIJE: Ovakav užas nisam video, ljude sam čupao iz mulja!
Foto: Kurir Štampano

Heroj Ninoslav Janićijević

ISPOVEST SPASIOCA IZ TEKIJE: Ovakav užas nisam video, ljude sam čupao iz mulja!

Društvo -
Ninoslav Janićijević, član specijalnog tima iz Bora, tvrdi da su majske poplave bile smešne u odnosu na razaranje u istočnoj Srbiji

BEOGRAD - Takav užas u životu nisam video, bez obzira na to što sam obučavan za nepredvidive situacije i što sam i u majskim poplavama učestvovao u spasavanju stanovništva iz Loznice i Lešnice.

Tadašnji prizor bio je kao Venecija naspram ovog sad. Mirna voda, poplavljene kuće, i to je sve. A sad ljudima svakog časa grumen, deblo ili čitavo brdo mogu da padnu na glavu - priča unezvereno Ninoslav Janićijević, član specijalnog tima Sektora za vanredne situacije iz Bora. Blagosiljaju gaNjegova jedinice je prva došla da pomogne lokalnom stanovništvu, na čije kuće, imanja, puteve i mostove se sručila vodena bujica koja nosi sve pred sobom. Upravo je on spasao život Jovani Mazinjanin i njenoj dvomesečnoj bebi, čiju smo potresnu ispovest juče preneli.

- Naš tim je prvi stigao u Tekiju. Evakuišemo narod čije su kuće na meti odrona i mulja. Svi su zahvalni što smo im spasli gole živote, blagosiljaju me, žele sreću. Siguran sam da ću nekome da padnem na pamet, baš kao što je meni u sećanju ostala majka s bebom od mesec i po dana i tek operisana starica - potreseno govori Janićijević.Starica u nesvestiOn objašnjava da je starica imala problem s kukom, pa su njena evakuacija i penjanje na brod, koji ih je vodio na bezbedno, prošli uz komplikacije. Ona je ostala bez svesti, pa su morali da je iznesu iz kuće u kojoj je ograda pretila da popusti pred silinom bujice. U tome su pomagale ekipe iz Niša, Kragujevca i Beograda koje su juče uz pomoć vojske ispumpavanle vodu.

I njih je spasao Ninoslav... Jovana sa bebom
I njih je spasao Ninoslav... Jovana sa bebom

Loša prognozaNOVA KIŠA PRETI KLADOVUDragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije MUP Srbije rekao je da njegov tim pokušava da pumpama ispumpa vodu koja se slila u sela između Tekije i Kladova, ali je nezahvalno prognozirati kad će se voda povući.- Moguće je da nisu u pitanju dani, već nedelje, pogotovo što se očekuju kiše i za vikend. To može opet biti problematično na ovom području.Meštanima je najpotrebnija voda za piće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track