JAVNI SASTANAK: Advokati i ministarstvo danas u Vladi Srbije
Foto: Dado Đilas

Nemanjina 11

JAVNI SASTANAK: Advokati i ministarstvo danas u Vladi Srbije

Društvo -
Beogradski advokati štrajkuju od 10. septembra, a kolege iz cele Srbije pridružile su im se nedelju dana kasnije, 17. septembra

BEOGRAD - Nastavak razgovora između Ministarstva pravde i predstavnika advokata, koji su pre više od mesec dana obustavili rad, zakazan je za danas u zgradi Vlade Srbije.

Ministarstvo pravde prihvatilo je predlog Advokatske komore Srbije da se razgovori nastave na javnom sastanku na kome bi advokaturu predstavljao upravni odbor AKS, na čelu sa predsednikom i predsednici komora u sastavu AKS u delegaciji koju sama advokatura organizuje i ovlasti.

Ministarstvo je, takođe, izrazilo zadovoljstvo zbog nepodeljenog stava svih regionalnih advokatskih komora, koje su, kako se navodi, prepoznale jasnu nameru Ministarstva pravde da deluje u pravcu rešavanja aktuelnih problema, nastavkom razgovora ovlašćenih predstavnika advokature i ministarstva.

Pregovori Ministarstva pravde i advokature prekinuti su pre desetak dana nakon pojedinih nesuglasica oko predloga i dogovora predstavnika jedne i druge strane.

Advokati traže izmene i dopune pojedinih odredbi Zakona o javnim beležnicima i pratećeg seta zakona kojima se daje ekskluzivno pravo javnim beležnicima za sastavljanje ugovora o prometu nepokretnosti, kao i regulisanje paušalnog poreskog oporezivanja. Beogradski advokati štrajkuju od 10. septembra, a kolege iz cele Srbije pridružile su im se nedelju dana kasnije, 17. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja