JEDNOGLASNO: Skupština Železnica Srbije razrešila funkcije Jankovića i Ćapina!

Odlučili da raspuste grupu za ruski kredit

JEDNOGLASNO: Skupština Železnica Srbije razrešila funkcije Jankovića i Ćapina!

Društvo -
Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine Železnica Srbije Zoran Anđelković, a odluka je doneta jednoglasno. Skupština je tu odluku, kako je saopšteno iz Železnica, donela je na osnovu Zaključaka Vlade Srbije, od 20. septembra, kojima joj je predloženo da donesu takvu odluku

BEOGRAD - Skupština Železnica Srbije a.d. donela je danas odluku o razrešenju Predraga Jankovića i Svetozara Ćapina dužnosti izvršnih direktora tog preduzeća.

Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine Železnica Srbije Zoran Anđelković, a odluka je doneta jednoglasno.

Skupština je tu odluku, kako je saopšteno iz Železnica, donela je na osnovu Zaključaka Vlade Srbije, od 20. septembra, kojima joj je predloženo da donesu takvu odluku.

U skladu sa tim, neophodno je da svi rukovodioci u Železnicama Srbije nastave izvršavanje svojih radnih obaveza i zadataka u skladu sa svojim ugovorima o radu i ovlašćenjima, kako bi se obezbedilo redovno i nesmetano funkcionisanje srpskih železnica u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Direktan, ali ne i jedini razlog zbor kojeg je zatražena smena dvojice direktora je odluka Odbora direktora "Železnica Srbije" da raspuste Projektni tim i Radnu grupu za pregovore o realizaciji ruskog kredita za rehabilitaciju srpskih pruga vrednog 800 miliona dolara, objasnila je Vlada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track