JELENA IMA ŠANSU: Srbijo, pomozi mladoj šahovskoj šampionki!
Foto: Facebook

Apel ljudima dobre volje

JELENA IMA ŠANSU: Srbijo, pomozi mladoj šahovskoj šampionki!

Društvo -
Jelena Stojanović iz Vršca ostala je vezana za kolica posle teške saobraćajne nesreće pre šest godine. Šanse za oporavak postoje u Orlandu (SAD), gde mesečni tretman košta oko 6.000 dolara

Život Jelene Stojanović, talentovane šahistkinje iz Vršca, preko noći se promenio pre šest godina kada je doživela tešku saobraćajnu nesreću. Zadobila je teške povrede kičme i dijagnostikovana joj je kvadriplegija. Od tada je vezana za invalidska kolica. Šanse za oporavak postoje u Orlandu (SAD), gde mesečni tretman košta oko 6.000 dolara. Pomozite Jeleni da se vrati na svoj šampionski put.Jelena se putem svog Fejsbuk profila obratila saopštenjem u kojem apeluje na ljude dobre volje.Poštovani, obraćam Vam se sa molbom da mi pomognete!

Rođena sam u Vršcu, 23. 06. 1985, godine. Svom rodnom gradu i šahovskom klubu "Bora Kostić" darovala sam mnogobrojne medalje, pošto sam petnaest godina aktivno trenirala i igrala šah. Takođe, bila sam i član ženske ekipe koja je po prvi put u istoriji pomenutog kluba, osvojivši prvo mesto na nivou Vojvodine, stekla pravo učešća u Prvoj šahovskoj ligi Srbije.

Vođena time, tek nedavno, saznala sam za "Project Walk" u Orlandu (Florida, SAD). Sat vremena njihovog tretmana košta 100 dolara, što bi na mesečnom nivou značilo oko 6 000 dolara, a da bi se došlo do nekog poboljšanja potrebno je kontinuirano vežbati mesecima. Već sam rezervisala termin u ovom rehabilitacionom centru za 20. oktobar, ali s' obzirom na to da sam nezaposlena, da me izdržavaju roditelji, otac penzioner i majka domaćica i da potičem iz brojne porodice (imam dva brata i dve sestre), nisam u mogućnosti da se sama finansiram, niti da to preuzme moja porodica.

Ovim putem Vam se obraćam za pomoć, ako ste i ukoliko ste u mogućnosti da mi pomognete - u svakom slučaju biću Vam beskrajno zahvalna!

Ukoliko ste u mogućnosti da mi pomognete, to možete učiniti uplatom na žiro račune koji su istaknuti u kontakt sekciji ove stranice.

Jelena Stojanović, VršacU akciju se uključio i veliki broj ljudi na društvenim mrežama. Ovo su neki do tvitova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track