Jovičić: Ponašanje opozicije tragikomično

Reagovanje na predloge medijskih zakona

Jovičić: Ponašanje opozicije tragikomično

Društvo -
U jednoj rečenici kažu da država kontroliše medije, a u istoj se plaše privatizacije medija. Strah pokazuju oni koji su na jedan potpuno tajanstven način omogućili privatizaciju Politike i Večernjih novosti pod okriljem Bogićevića i Miroslava Miškovića, rekao je Jovičić

BEOGRAD - Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić izjavio je danas da stav Demokratske stranke (DS) i Nove demokratske stranke (NDS) o predlozima medijskih zakona pokazuje da opozicija nema sopstvena rešenja, i nazvao ponašanje tih stranaka "tragikomičnim".

"U jednoj rečenici kažu da država kontroliše medije, a u istoj se plaše privatizacije medija. Strah pokazuju oni koji su na jedan potpuno tajanstven način omogućili privatizaciju Politike i Večernjih novosti pod okriljem Bogićevića i Miroslava Miškovića", rekao je Jovičić novinarima u Skupštini Srbije.

On je upitao da li opozicija "dovodi u pitanje i rad Saše Mirkovića sa Televizije B92, i da li će reći da on kreira zakon koji podržava vlast", i dodao da je zakon o javnom informisanju koji je donela prethodna vlast bio takav da je "morao da reaguje Ustavni sud, koliko je bio dobar".

Prema njegovim rečima, SNS želi da usvoji zakon koji je podržala gotovo čitava međunarodna zajednica, Evroska komisija i stručna javnost, dok je u periodu vladavine DS i NDS novinarima "ispadala hemijska iz ruku kada bi pomislili da pišu kritički protiv vlasti". "Mislim da građani Srbije mogu da očekuju potpuno transparentan zakon, u kom će tenderi biti javni, pozivi će biti javni, svako će imati uvid kako se vrši prvatizacija i nećemo imti zloupotrebe, da nam Bogićević, Mišković, ili ma ko to bio, privatizuje medije iza zavese na tajanstven i prikriven način", kazao je Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track