Kadeti Vojne akademije u Hramu svetog Save
Foto: Ministarstvo Odbrane

135. klasa Vojne akademije

Kadeti Vojne akademije u Hramu svetog Save

Društvo -
Čestitajući posle liturgije kadetima na završenom školovanju i skoroj promociji u potporučničke činove, vladika Jovan je budućim oficirima dao i blagoslov, izrazivši radost što nove generacije kadeta drže i do duhovnog obrazovanja
1 / 6 Foto: Ministarstvo Odbrane

BEOGRAD - Povodom završetka školovanja kadeta 135. klase Vojne akademije, danas je u Hramu svetog Save na Vračaru održana svečana arhijerejska liturgija s molebanom, koju su služili episkop Jovan i episkop Arsenije sa sveštenstvom. Tom duhovnom događaju, pored kadeta, prisustvovali su i učenici Vojne gimnazije, starešine Akademije, kao i sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Čestitajući posle liturgije kadetima na završenom školovanju i skoroj promociji u potporučničke činove, vladika Jovan je budućim oficirima dao i blagoslov, izrazivši radost što nove generacije kadeta drže i do duhovnog obrazovanja.

– Iduće subote vi ćete preuzeti jednu od najodgovornijih dužnosti u našem narodu i zemlji, postaćete oficiri Vojske Srbije. Vašu službu vršite odgovorno, hrabro, s voljom i radošću, i neka vas blagoslov božiji prati u tome – poručio je vladika Jovan.

Radost povodom prisustva službi i molebanu nisu krili ni kadeti Vojne akademije.

– Čast mi je što sam prisustvovala molebanu, koji za mene predstavlja početak, nadam se, uspešne oficirske karijere, i krunu rada i truda koji sam uložila u prethodne četri godine da bi stala u stroj oficira naše vojske – kaže kadetkinja Katarina Milovac.

Kako ističe kadet 135. klase Đorđe Obradović, vera je u svesti vojnika uvek zauzimala posebno mesto, čineći ga besmrtnim. – Današnji moleban u Hramu doživljavamo kao svojevrstan podstrek da istrajemo u svim izazovima koji su pred nama.

Posle liturgije i molebana, bratstvo svetosavskog hrama, koje je predvodio otac Radivoje Panić, organizovalo je prigodan koktel za kadete, učenike i starešine Vojne akademije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track