KO JE PRVI DO VUČIĆA? Evo ko je dekica koji je na vojnoj paradi stajao pored premijera!
Foto: Tanjug

Narodni heroj

KO JE PRVI DO VUČIĆA? Evo ko je dekica koji je na vojnoj paradi stajao pored premijera!

Društvo -
Stevo Gliše Opačić je učesnik Narodnooslobodilačke borbe i narodni heroj Jugoslavije. Bilo je normalno da se nađe tu. Reč je o jednom od poslednja četiri heroja koji i dalje žive u Beogradu, objašnjava Ivan Morić

BEOGRAD - Vojna parade se završila juče, ali društvene mreže i dalje bruje o njoj. Mnogi se pitaju ko je bio stariji gospodin koji je na bini stajao u prvom redu zajedno sa ruskim predsednikom i srpskim državnim vrhom.

Dekica koji je na Paradi stajao pored premijera Vučića i izazvao toliku pažnju javnosti je Stevo G. Opačić, narodni heroj iz Drugog svetskog rata.

Ovo nam je potvrdio predsednik Komisije za Informisanje Gradskog odbora SUBNOR Ivan Morić."Stevo Gliše Opačić je učesnik Narodnooslobodilačke borbe i narodni heroj Jugoslavije. Bilo je normalno da se nađe tu. Reč je o jednom od poslednja četiri heroja koji i dalje žive u Beogradu", objašnjava Ivan Morić.

Stevo Opačić je rođen 1923. godine kod Knina. Od početka do kraja rata bio je aktivan u borbama za oslobođenje. Nosilac je Partizanske spomenice 1941. i ostalih jugoslovenskih odlikovanja.

Ordenom narodnog heroja odlikovan je 23. jula 1953. godine.

Posle rata je završio gimnaziju i Pravni fakultet u Beogradu. Od 1963. godine bio je generalni direktor preduzeća za spoljnu trgovinu „Progres". Danas živi u Beogradu. Ima 91 godinu.

(Dnevno.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track