KONZILIJUM PREPORUČIO: Malom Novaku potrebno lečenje u Nemačkoj!
Foto: Porodice

Retko neurološko oboljenje

KONZILIJUM PREPORUČIO: Malom Novaku potrebno lečenje u Nemačkoj!

Društvo -
Potrebno je još da stručna komisija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da "zeleno svetlo", kako bi RFZO finansirao lečenje mališana i unostranstvu

BEOGRAD - Konzilijum lekara, koji je formiralo Ministarstvo zdravlja, dao je preporuku da se lečenje četvorogodišnjeg Novaka Kokotovića, koji ima retko neurološko oboljenje, nastavi u Nemačkoj.

Potrebno je još da stručna komisija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da "zeleno svetlo", kako bi RFZO finansirao lečenje mališana i unostranstvu.

"Završen je konzilijum i preporučeno je da se dijagnostika i lečenje dečaka nastave u inostranstvu", rekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić i dodao da će tokom dana zasedati i stručna komisija RFZO koja treba da donese konačnu odluku.

Đukić je rekao da bi u Nemačkoj trebalo da se kompletiraju sve dijagnostičke procedure i da se vidi koje su opcije daljeg lečenja dečaka koji ima retko neurološko oboljenje.

Dečak ima Dendi Voker sindrom - gde dolazi do oticanja mozga i čestih epileptičnih napada, a oboljenje se javlja kod jednog od 30.000 mališana. Njegovo zdravstveno stanje u poslednjih nekoliko dana naglo se pogoršalo, a u Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti dijagnostike i njegovog lečenja.Roditelji malog Novaka Kokorovića pre 11 godina izgubili su devojčicu koja je bolovala od iste bolesti kao i njen brat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track