KRVAVI OBRAČUN ISPRED ŠKOLE: Nožem izbo druga u butinu!
Foto: Shutterstock

Incident u Železniku

KRVAVI OBRAČUN ISPRED ŠKOLE: Nožem izbo druga u butinu!

Društvo -
A. J. (17) nakon tuče izvadio nož i ubo drugara M. B. (16) u butinu na parkingu ispred školskog dvorišta. Napadač priveden u policiju, a povređeni tinejdžer zbrinut u Urgentnom centru

BEOGRAD - Učenici drugog razreda srednje Tehničke škole u Železniku, sedamnaestogodišnji A. J. i šesnaestogodišnji M. B., potukli su se juče oko 12 sati na parkingu ispred školskog dvorišta, nakon čega je A. J. izvadio nož i zabio ga drugaru u desnu butinu.- Njih dvojica su za vreme odmora izašli van dvorišta i tamo su počeli da se svađaju. Niko ne zna šta je tačno bilo. Tek kad je jedan od njih počeo da vrišti, izleteli smo na parking i videli drugara da se drži za nogu koja krvari. Skamenili smo se. Krv je šikljala na sve strane. Odmah smo to prijavili portiru koji je pozvao policiju i Hitnu pomoć. Ne znamo zašto se ovo desilo. Kod nas u tehničkoj najviše je muškaraca, pa se često pokačimo, ali baš niko ne maše noževima - pričaju đaci uglas.

Česti incidenti... Tehnička škola „Lola“ u Železniku
Česti incidenti... Tehnička škola „Lola“ u Železniku

Priveden napadačOdmah nakon incidenta, stigla je Hitna pomoć, koja je prevezla povređenog mladića u Urgentni centar, a policija je privela napadača. Nakon uviđaja, policija je saslušala A. J. i prebacila slučaj tužilaštvu.Aleksandra Berić, portparol Kliničkog centra Srbije, kaže da su lekari pregledali povređenog i da su mu pružili neophodnu pomoć.- Mladić je sad dobro i pušten je kući - kaže Berićeva.Škola nije krivaDirektor te obrazovne ustanove Zoran Mihajlović ističe da ne postoji način da škola utiče na ono što se dešava van nje, a da je nakon incidenta odmah pozvao roditelje učenika.- Ne znamo zašto je došlo do tuče. Učenici su bili van školskog dvorišta, a mi ne možemo da primenimo nijednu disciplinsko-vaspitnu meru jer nemamo prava na to. Inače, učenik koji je ubo vršnjaka bio je vanredni đak, a ove godine je stekao pravo da pohađa redovnu nastavu. Važno je da je povređeni sad dobro i da je već pušten kući - kaže Mihajlović.

Direktor Škole: ne možemo da primenimo vaspitne mere jer nemamo pravo na to
Direktor Škole: ne možemo da primenimo vaspitne mere jer nemamo pravo na to

ProblematičanŽIVI SAMO S MAJKOMVećina učenika tehničke škole kaže da je A. J. u velikoj meri problematičan, što je posledica, kako pretpostavljaju, toga što ne živi s ocem.- Stalno ima neke probleme u školi. Jedno vreme je čak išao i vanredno, oni koji ga znaju, pričaju da je često inicijator incidenata. Mislimo da je glavni razlog za to što mu nedostaje otac i što živi samo s majkom - pričaju đaci.

ČINJENICENasilje u školama24. 1. 2013 - U Nišu u Trgovačkoj školi potukle su se dve devojke. Sve to je jedan drug snimio telefonom, nakon čega je video-snimak završio na Jutjubu15. 12. 2013 - Učiteljica škole „Goce Delčev“ u Jabuci, kod Pančeva, napala je devetogodišnjeg đaka i davila ga 29. 4. 2014 - Sedamnaestogodišnja devojka P. V. povređena je u Tehničkoj školi u Železniku, kad je na nju s nožem u ruci nasrnuo A. I. (17)8. 5. 2014 - Učenik Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Beogradu u maju ove godine udaren je kamenom u glavu. Učenici koji su ga povredili nisu izbačeni iz škole

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track