Lončar: Fond za lečenje dece u inostranstvu uskoro počinje da radi
Foto: Dragana Udovičić

Sjajna vest

Lončar: Fond za lečenje dece u inostranstvu uskoro počinje da radi

Društvo -
Najvažnije je da rad fonda bude transparentan i da se vidi gde je svaki dinar otišao, kaže ministar

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da očekuje da će Fond za lečenje dece u inostranstvu ubrzo početi sa radom, čim se završe sve zakonske procedure.

Lončar je, pred početak konferencije o projektu "Unapređenje kontrole duvana u Srbiji", rekao novinarima da je juče održan radni sastanak "u okviru završnice pred početak rada fonda".

"Saslušali smo sva mišljenja, predloge i sada to stavljamo u zakonske okvire, kako bi kad Fond krene sa radom, a ubrzo treba da počne, bilo što manje nedoumica i da što više pomažemo deci kojoj je to neophodno", rekao je ministar zdravlja.On je naglasio da kostur fonda već postoji i da će u njegov rad biti uključena udruženja roditelja, mediji, stručnjaci, zakonodavstvo, kao i da su se javile prve firme koje žele da pomognu rad fonda.

"Juče su se javile i neke farmaceutske kompanije koje su spremne da pomognu i ulože novac u fond. Nadam se da će odziv biti dobar", rekao je Lončar.

Ministar kaže da je najvažnije da se završe zakonodavne procedure - kontrolni mehanizmi fonda, jer je najvažnije da rad fonda bude transparentan i da se vidi gde je svaki dinar otišao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track