Lončar: Uvoz i izvoz dijazepama je pod istragom policije
Foto: Dragana Udovičić

Sumnjivi slučajevi u rukama MUP

Lončar: Uvoz i izvoz dijazepama je pod istragom policije

Društvo -
Prosledio sam nadležnima sve nepravilnosti na koje sam naišao pregledom dokumentacije ministarstva i svi sumnjivi slučajevi i poslovanja sada su u rukama MUP, naveo je ministar zdravlja

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je prosledio nadležnima nepravilnosti na koje je naišao pregledom dokumentacije ministarstva i da su sumnjivi slučajevi i poslovanja sada u rukama MUP-a.

"To su nepravilnosti u vezi sa dozvolama za droge. Policija istražuje da li su psihoaktivne supstance, poput dijazepama, uvožene i izvožene bez traženja dozvole", rekao je Lončar.

On je dodao da postoje problemi i u renoviranju kliničkih centara gde je "toliko novca potrošeno, a oni još nisu u potpunosti renovirani i rekonstruisani".

Lončar je najavio a bi Klinički centar u Nišu za sedam-osam meseci trebalo da bude gotov, kao i da bi za novosadski KC uskoro trebalo da se raspiše tender.

"Pored sedam postojećih rešenja za kragujevački KC, morali smo da se vratimo na početak i napravimo novo rešenje. Njegovo renoviranje će trajati nešto duže. Ti centri moraju da se osposobe zbog pacijenata, iako je istraga o onome što je dosad učinjeno u toku", rekao je ministar.

Govoreći o "slučaju Ognjanović", Lončar je naveo da ministarstvo ineresuje po čijem nalogu, odnosno ko je dao dozvolu da se napravi tajni ugovor između Ognjanovića i Instituta za zaštitu majke i deteta i dodao da će za desetak dana i policija i Ministarstvo zdravlja izaći sa rezultataim istrage.Kad je reč o Torlaku, ministar je istakao da ima zainteresovanih za njegovu kupovinu, ali da to nisu adekvatne, ozbiljne ponude."Takođe, mišljenja smo da Torlak treba da dobije strateškog partnera i da uz malo finansijske pomoći i bolju organizaciju može ponovo da postane jaka i ozbiljna kompanija. Dakle, ideja je da dobije strateškog partnera, a da većinski udeo u kompaniji zadrži država Srbija. Nisu tačne priče da se Torlak uništava da bi ga neko kupio", rekao je Lončar.(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track