Maja Gojković čestitala Međunarodni dan demokratije
Foto: Fonet

Narodna skupština

Maja Gojković čestitala Međunarodni dan demokratije

Društvo -
Ovaj dan pruža priliku da se podsetimo na važnost demokratije, njenih principa i načela i da ukažemo na potrebu suzbijanja svakog oblika diskriminacije u društvu, poručila je šefica parlamenta

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković cestitala je danas građanima Srbije Međunarodni dan demokratije, ističući da će parlament nastaviti da neguje i jača slobodu mišljenja i govora kao osnovne vrednosti demokratskog društva.

"Ovaj dan pruža priliku da se podsetimo na važnost demokratije, njenih principa i načela i da ukažemo na potrebu suzbijanja svakog oblika diskriminacije u društvu", poručila je Gojković.Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednice parlamenta, transparentnost rada skupštine i otvorenost prema medijima i gradanima od izuzetnog su značaja za izgradnju poverenja izmedu institucija i građana.

Gojković je navela da parlament nastoji i da mladima "otvori vrata institucije odraslih" i u tom smislu naglasila važnost ovogodišnje teme Međunarodnog dana demokratije – Ukljucivanje omladine u demokratiju".

Ona je dodala da je parlament prepoznao znacaj uključivanja mladih u demokratske procese, a da sprovođenjem projekata poput simulacije rada parlamenta, u kome je poslednjih godina učestvovalo oko 3.000 srednjoškolaca i studenata, nastoji da im pribiži proces donošenja zakona i rad parlamenta.

"Narodna skupština radiće na dodatnom uključivanju mladih, svesna da se time jača i njihova društvena odgovornost", naglasila je Gojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track