MAJKA HRABROST: Prepešačiće 150 km za sve bolesne mališane
Foto: Tan

Pešice u Beograd iz Banje Koviljače

MAJKA HRABROST: Prepešačiće 150 km za sve bolesne mališane

Društvo -
Pošla sam u devet sati iz Banje Koviljače i do sada sam prešla 25 kilometara peške. Planiram da stignem do Beograda u utorak, a onda ću pravo kod ministra rada Aleksandra Vulina, priča za Kurir Gorica

BEOGRAD - Gorica Lukić (46), majka bolesne devojčice, krenula je juče ujutru peške iz Banje Koviljače s planom da pređe 150 kilometara do Beograda, a sve to da bi skrenula pažnju javnosti i institucijama na obolelu decu. Ova hrabra žena nosila je transparent: „I ja sam majka - za svu bolesnu decu, i zdravu, a poplavama ugroženu.“- Pošla sam jutros u devet sati iz Banje Koviljače i do sada sam prešla 25 kilometara peške. Planiram da stignem do Beograda u utorak, a onda ću pravo kod ministra rada Aleksandra Vulina - priča za Kurir Gorica.

Ona će od ministra tražiti pojačanu brigu za bolesnu i ugroženu decu.- Zahtevaću da neko od nadležnih obiđe svu decu koja su bolesna i poplavljena. Da vide u kakvim uslovima žive i da se napravi prioritet za pomoć. Zahtevaću da im se obezbede redovna nega, udžbenici i lekovi, i da se svaka diskriminacija bolesnih i ugroženih osoba novčano kažnjava, a taj novac da ide u humanitarni fond. Ovde nije reč samo o mojoj ćerki Dariji, već o svim ugroženim mladima - priča ona.Njena ćerka Darija ima 13 godina i obolela je od hemofilije tipa A. - Darija je sada dobro, leči se radioterapijama, i to je izuzetno dobro prihvatila. Kada smo bili u neizvesnosti i kada su nam bile potrebne pare, niko nam nije pomogao. Pozajmljivali smo i snalazili smo se kako znamo i umemo. Kad sam polazila na put, ona me je podržala. Rekla mi je: Mama, da sam zdrava, i ja bih krenula sa tobom - priča Gorica.(S. S.)

Zaštitnik građanaPODRŽAVAM MAJKU!Zaštitnik građana Saša Janković juče je izrazio punu podršku Gorici Lukić.- Ta majka je potpuno u pravu i njen gest je za svako poštovanje. Pre više od godinu dana Narodnoj skupštini podneo sam predloge dva zakona radi veće podrške deci sa invaliditetom i teškoćama u razvoju, kao i deci oboleloj od teških i retkih bolesti. Zbog protivljenja Ministarstva za rad, ti predlozi se nisu našli na dnevnom redu - kaže Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track