MALVERZACIJE: Stan vredan 500.000 kupili za 3.000 evra!
Foto: Nebojša Mandić

Mućke radnika Crvenog krsta

MALVERZACIJE: Stan vredan 500.000 kupili za 3.000 evra!

Društvo -
Sekretarka Vesna Milenović dozvolila isknjiženje stana koji je bio legat kako bi njen ljubavnik mogao da ga prisvoji

BEOGRAD - Luksuzan stan od 90 kvadratnih metara u centru Beograda, vredan oko 500.000 evra, radnik Crvenog krsta bespravno je isknjižio 2009. i otkupio ga od ovog humanitarnog društva za samo 3.000 evra. Kasnije ga je prodao i i kupio dve nove nekretnine, saznaje Kurir.- Stan je na najboljoj lokaciji u Beogradu, u Svetogorskoj ulici. Bio je u vlasništvu Crvenog krsta kao legat, a radnik Rodin Valter ga je dobio na korišćenje. U saradnji s generalnom sekretarkom Crvenog krsta Vesnom Milenović, uspeo je da ga otkupi za samo tri hiljade evra i prebaci na svoje ime - priča izvor Kurira.

Tvrdi da ne postoji sudsko rešenje... Vesna Milenović
Tvrdi da ne postoji sudsko rešenje... Vesna Milenović

Krivična prijavaInače, po zakonu, stan koji je legat, kupljen novcem iz sredstava solidarnosti, izuzet je od otkupa, pa je u ovom slučaju teško prekršen zakon.- Valter i drugi stanari zgrade u Svetogorskoj su u prvobitnom sudskom rešenju dobili mogućnost otkupa, i to za 145.000 dinara, što je tada bilo 3.000 evra, ali ignorisana je presuda Vrhovnog suda koja zabranjuje otkup, poništavajući sva prethodna sudska rešenja. Za to je generalna sekretarka Vesna Milenović znala, ali je prikrila - priča naš izvor.Inače, Rodin Valter i Vesna Milenović su, dodaje on, u dugogodišnjoj emotivnoj vezi, pa je to jedan od razloga što mu je pomogla.- Ona je po dužnosti morala da upozori Crveni krst na nezakonite radnje štetne po instituciju i pokrene postupak kako bi vratila svojinu. Za zloupotrebu službenog položaja podneta je krivična prijava protiv nje - kaže naš sagovornik.Milenovićeva je potvrdila da je stan otkupljen, ali je negirala da je prekršen zakon.

Rešenje Vrhovnog suda
Rešenje Vrhovnog suda

Negira krivicu- Informacije kojima raspolažete su netačne. Nikad nije doneto rešenje Vrhovnog suda. Predmetni stan je u zgradi koja nije legat, već testamentalno nasleđe, što su svi stanari koji su otkupili stanove i dokazali na sudu - kaže za Kurir Milenovićeva i dodaje:- Nije „generalni sekretar dozvolila da stan bude isknjižen“ jer bi to bilo i nemoguće, već je nezavisna revizorska kuća „Euro Audit“ to naložila, za šta postoje dokazi.

Španska serijaSTAN JE PRODALA VALTEROVA ŽENAPošto su postojali navodi da je Milenovićeva pomogla Valteru da otkupi stan jer su u ljubavnoj vezi, upitali smo je da li je to tačno i da li su onda prodali stan.- Jesmo u emotivnoj vezi, i to već punih 20 godina, ali taj stan je prodala njegova supruga, a ne mi - rekla je Vesna.- Mi smo životni partneri, nazovite to kako god hoćete. On ima suprugu i nismo želeli decu da maltretiramo razvodom i izjašnjavanjem kod kog roditelja će biti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track