MARŠIRALA GARDA: Uspela generalna proba promocije novih oficira Vojske Srbije
Foto: Tanjug

Još večeras kadeti

MARŠIRALA GARDA: Uspela generalna proba promocije novih oficira Vojske Srbije

Društvo -
Svečanosti, koja počinje u subotu u 17.30 časova, prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva

BEOGRAD - Ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije večeras je održana generalna proba svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Poslednjem probnom defileu pred sutrašnju zvaničnu promociju svršenih diplomaca Vojne akademije prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ukupno 220 kadeta i kadetkinja 135. klase Vojne akademije i jedan kadet, koji je Vojnu akademiju završio u Republici Grčkoj, večeras su poslednji put obukli kadetske uniforme i uz bubanj Reprezentativnog orkestra Garde prodefilovali platoom sa koga će sutra tradicionalno uvis poleteti potporučničke šapke.

Svečanosti, koja počinje sutra u 17.30 časova, prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će svečani stroj mladih oficira i kadeta Vojne akademije nadletati avioni i helikopteri srpskog vazduhoplovstva. Garda će izvesti egzercir, a na svečanosti će nastupiti i Reprezentativni orkestar Garde i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track