Mihajlovićeva: Poznat stav vlade o Prajdu, nadam se da će ga biti
Foto: Marina Lopičić

Potpredsednica vlade

Mihajlovićeva: Poznat stav vlade o Prajdu, nadam se da će ga biti

Društvo -
Tog dana ću biti na prijemu građana u Vršcu i zato neću učestvovati na Paradi, rekla je ministarka

BEOGRAD - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da zbog službenog puta neće prisustvovati Paradi ponosa, koja je zakazana za 28. septembar, ali je poručila da se zna stav vlade o toj manifestaciji i da veruje da će nje i biti.

"Tog dana ću biti na prijemu građana u Vršcu i zato neću učestvovati na Paradi", rekla je Mihajlović, odgovarajući na pitanje da li će se pojaviti na Paradi ponosa, u nedelju 28. septembra.

Na Paradi ponosa će, kako su rekli, učestvovati šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

"Imam nameru da učestvujem na Prajdu, moj stav je odavno poznat i veoma je važno dozvoliti svim građanima da slobodno izražavaju svoju različitost. Drago mi je da je vlada svesna tih obaveza", rekao je Devenport nakon konferencije povodom predstavljanja "Smernica za uključivanje organizacija civilnog društva u proces donošenja propisa".

Miščević je takođe rekla da će učestvovati ne zato što smatra da je to njena obaveza, već zato što duboko veruje u pravo na okupljanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track