Mihajlovićeva: Proširićemo granični prelaz Batrovci
Foto: Tanjug

Potpredsednica Vlade

Mihajlovićeva: Proširićemo granični prelaz Batrovci

Društvo -
Učinili smo sve od procedura da stvari idu brže, ali to nije rešenje. Ovo je trenutno rešenje, a rešenje proširenja kapaciteta je rešenje sa kojim će Vlada Srbije ići u narednom periodu, u narednih godinu dana, da sledeću godinu ne bi ovako dočekali, navela je ministarka

BATROVCI - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Vlada Srbije u narednih godinu dana usmeriti kapacitete na proširenje graničnog prelaza Batrovci, kako se sledeće godine u letnjem periodu ne bi stvarale gužve, kao što je to slučaj ove, ali i prethodnih godina.

Mihajlović je prilikom obilaska tog graničnog prelaza rekla da je neophodno proširenje kapaciteta tog graničnog prelaza i da će Vlada Srbije u narednom periodu, odnosno u narednih godinu dana, raditi na tome kako putnici ne bi bili u situaciji da čekaju i po nekoliko sati na ulaz u zemlju.

Mihajlović je novinarima rekla da se na inicijativu premijera, ali i na njenu inicijativu, u saradnji sa Upravom carina i MUP-om, pokušava da se ubrza proces prelaska ljudi prego graničnog prelaza Batrovci, jer je reč o najfrekventnijem prelazu tokom leta i vikendom.

"Učinili smo sve od procedura da stvari idu brže, ali to nije rešenje. Ovo je trenutno rešenje, a rešenje proširenja kapaciteta je rešenje sa kojim će Vlada Srbije ići u narednom periodu, u narednih godinu dana, da sledeću godinu ne bi ovako dočekali", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da će kapaciteti biti povećani kako bi mogao da se isprati veliki broj automobila.Resorno ministarstvo je urgiralo da se sve procedure prilikom prelaska graničnog prelaza pojednostave i ubrzaju i da je zbog toga protok vozila ubrzan.

Ministarka je rekla da zaposleni na prelazu rade neprekidno, te da problem nije u ljudstvu koje, kako je rekla, radi stručno i profesionalno."Problem je u kapacitetu, a to ne mogu oni da reše, to će rešiti Vlada Srbije", rekla je Mihajlović.Ona je tom prilikom obišla graničnio prelaz da bi se uverila kolika je gužva i koliko se vozila zadržavaju, a za sve putnike koji moraju da čekaju obezbeđena je hladnjača sa flaširanom vodom.Zamenik načelnika uprave granične policije Dragan Gligorić rekao je da je za 24 sata granični prelaz prešlo 60.000 putnika, odnosno oko 14.000 automobila.

On je rekao da se dužina čekanja menja iz časa u čas i da važi minimum granične kontrole, kako bi se vozila brže propuštala.

Ranije je iz MUP-a saopšteno da se na graničnom prelazu Batrovci čeka oko dva sata.Gligorić je rekao da van sezone na graničnom prelazu Batrovci mesečno pređe 500.000 putnika, a u julu i avgustu duplo više.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track