Mihajlovićeva: Socijalne karte zaživele u energetici
Foto: Tanjug

Potpredsednica vlade

Mihajlovićeva: Socijalne karte zaživele u energetici

Društvo -
One trebalo da postoje i u drugim resorima. To jeste ozbiljan i veliki posao i verujem da će resorno Ministarstvo za rad i socijalnu politiku raditi na tome, navela je ministarka

BEOGRAD - Potpredsednik vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da su socijalne karte u prethodnom periodu zaživele u oblasti energetike i da bi one trebalo da postoje i u drugim resorima.

"Pretpostavljam da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raditi na tome, to je vrlo obiman posao", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da je ponosna što je u prethodnom Ministarstvu energetike, na čijem je čelu bila, napravljena socijalna karta u toj oblasti, kao i lista i grupe onih koji nisu u stanju da plate energente.

"Doneta je i uredba koja obezbeđuje da socijalno ugroženi mogu da dobiju po nižoj ceni energente - gas i struju i toplotnu energiju", naglasila je Mihajlović dodajući da je to zaživelo i da se i sada primenjuje.

"E, sada bi to trebalo da postoji na nivou države u svim ostalim resorima. To jeste ozbiljan i veliki posao i verujem da će resorno Ministarstvo za rad i socijalnu politiku raditi na tome", dodala je potpredsednica vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track