Mihajlovićeva: Šteta na putevima na istoku zemlje 105 miliona dinara
Foto: Dado Djilas

Putna infrastruktura

Mihajlovićeva: Šteta na putevima na istoku zemlje 105 miliona dinara

Društvo -
Na izgradnju i sanaciju čeka još 15 mostova i 32 klizišta. Za sanciju tih klizišta i mostova završeni su projekti i sada su raspisani tenderi. Očekujem da će radovi početi najkasnije sledeće nedelje, kazala je ministarka

BEOGRAD - Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da šteta na putnoj infrastrukturi u istočnoj Srbiji posle poplava iznosi oko 105 miliona dinara.

"Šteta iznosi oko 105 miliona dinara, ali bez jednog mosta koji još nije procenjen", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, sredstava za obnovu puteva na istoku zemlje biće obezbeđena iz budžetske rezerve i tako što će se preimenovati sredstava koja su bila namenjena za neke druge projekte. Mihajlovićeva je ponovila da su popravljeni svi putevi prvog i drugog reda koji su bili uništeni u majskim poplavama, ali da na izgradnju i sanaciju čeka još 15 mostova i 32 klizišta.

"Za sanciju tih klizišta i mostova završeni su projekti i sada su raspisani tenderi. Očekujem da će radovi početi najkasnije sledeće nedelje. Most kod Koceljeva će početi da se gradi već za vikend", najavila je ministarka.

Ona je najavila i da će u narednih mesec dana početi izgradnja novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, koji bi trebao da bude gotov u narednih godinu dana. Realizacija ovog projekta počela je 10. marta 2011. godine, a most je po prvim planovima trebalo da bude završen još u novembru 2013.

(Beta/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track