Mihajlovićeva: Za 7 dana predlog za v.d. direktora Železnica
Foto: Dado Djilas

Raspisivanje konkursa

Mihajlovićeva: Za 7 dana predlog za v.d. direktora Železnica

Društvo -
Železnice Srbije moraju da dobiju ljude koji mogu da realizuju postojeće projekte a njihova vrednost je 1,2 milijarde evra, navela je ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će vlada verovatno za sedam dana imati predlog za izbor vršioca dužnosti direktora Železnica Srbije, ali da će uporedo sa tim biti raspisan i konkurs.

"Železnice Srbije moraju da dobiju ljude koji mogu da realizuju postojeće projekte a njihova vrednost je 1,2 milijarde evra", rekla je Mihajlović u institutu za transfuziju krvi gde je dobrovoljno dala krv u okviru akcije "Blood ćallenge".

Ona je kazala da srpske Železnice treba da dobiju direktora koji će biti spreman da iznese i sve projekte koji su planirani u budućnosti.

"Mi ćemo u narednih verovatno sedam dana imati predlog za v.d. direktora, a uporedo ćemo svakako i raspisati konkurs", rekla je ona.

Ona je podsetila da je vlada već donela odluku kojom je preporučila skupštini Železnica Srbije da smeni dva izvršna direktora - Predraga Jankovića i Svetozara Ćapina.

Mihajlović je dodala da će vrlo brzo Železnice dobiti v.d. direktora i da će vrlo brzo biti raspisan konkurs za mesto direktora. Na pitanje da li su već poznata neka imena, ona je rekla da će se o tome ozbiljno razgovarati u narednih nekoliko dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track