Ministar Vulin: Radnici neće ostati na ulici
Foto: Fonet

Prvi zadatak restrukturiranje

Ministar Vulin: Radnici neće ostati na ulici

Društvo -
Ocenio da je Željko Sertić odličan kandidat za ministra privrede

BEOGRAD - Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je Željko Sertić odličan kandidat za ministra privrede, da će njegov prvi zadatak biti preduzeća u restrukturiranju, ali da niko od 44.000 zaposlenih koji rade u njima neće ostati na ulici.

Vulin je nakon skupa "Zaštita majčinstva u Srbiji" rekao da je cilj vlade da što više tih preduzeća nastavi da radi, da nađu strateškog partnera ili novog vlasnika, a da za one koji to ne budu mogli postoji socijalni program."Oni koji ne budu mogli da pronađu strateškog partnera za njih postoji socijalni program i o njima će ministarstvo rada voditi računa. Niko neće ostati na ulici", rekao je Vulin.

On je dodao da svako otpuštanje radnika predstavlja veliki pritisak na ministarstvo rada i socijalne zaštite, jer je to prva adresa na koju se oni obraćaju.

Naravno, kaže Vulin, mi smo za to spremni, kroz rebalans budžeta i uz pomoć koju nam maksimalno pruža Ministarstvo finansija. Vulin smatra da je Sertić odličan kandidat, da je reč o čoveku koji je ceo život proveo u privredi i koji ima konkretne rezultate iza sebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track