Ministarka Mihajlović čestitala Dan železničara
Foto: Nebojša Mandić

130 godina železnice u Srbiji

Ministarka Mihajlović čestitala Dan železničara

Društvo -
Dragi železničari, čestitam vam praznik uz želju da srpsku železnicu zajedno pretvorimo u lokomotivu reformi, piše u čestitki

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas železničarima Dan železničara, 15. septembar, i ocenila da je moderna železnica jedan od najvažnijih zamajaca napretka.

"Dragi železničari, čestitam vam praznik uz želju da srpsku železnicu zajedno pretvorimo u lokomotivu reformi", navela je Mihajlovićeva u čestitki (mgsi.gov.rs).

Kako je istakla, Železnica Srbije je, uporedo sa realizacijom velikih projekata, ušla u reforme koje su preduslov da to državno preduzeće stane na zdrave noge, da posluje efikasnije i da broj putnika i robe koji putuju železnicom u budućnosti brže raste. Mihajlovićeva je ocenila da je dan kada je puštena u saobraćaj pruga Beograd-Niš, 15. septembar 1884. godine, istorijski datum koji je označio najavu ubrzanog privrednog razvoja Srbije.

"Danas, posle 130 godina, ponovo realizujemo velike investicije i ugovaramo još veće, svesni da je moderna železnica jedan od najvažnijih zamajaca napretka", poručila je železničarima ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track