Ministarstvo pravde pozvalo advokate na razgovor
Foto: Dado Djilas

Rešavanje problema

Ministarstvo pravde pozvalo advokate na razgovor

Društvo -
Predloženo je da se sastanci održe u najkraćem roku sa ovlašćenim predstavnicima advokatskih komora, imajući u vidu da dosadašnji format razgovora sa predstavnicima advokata nije doneo očekivani pomak ka rešavanju problema

BEOGRAD - Ministarstvo pravde uputilo je danas poziv za razgovore o zahtevima advokata predsednicima svih osam lokalnih advokatskih komora, koje su u sastavu Advokatske komore Srbije.

Ministarstvo je predložilo da se prvi sastanak održi danas u Ministarstvu pravde sa predsednikom Advokatske komore Beograd, sutra sa predsednicima komora Kragujevca, Čačka, Šapca i Niša, a u petak sa predsednicima komora Požarevca, Zaječara i Vojvodine.

U dopisu koji je upućen predsednicima komora, dostavljenom Tanjugu, Ministarstvo navodi da je predložilo da se sastanci održe u najkraćem roku sa ovlašćenim predstavnicima advokatskih komora, imajući u vidu da dosadašnji format razgovora sa predstavnicima advokata nije doneo očekivani pomak ka rešavanju problema.

Zajednički dogovor o istaknutim problemima, kaž se u dopisu, jedan je od ključnih prioriteta Ministarstva pravde, koje veruje da je identično gledište i u redovima advokatske profesije.

Zbog toga su glavni resursi Ministarstva pravde podređeni rešavanju ovog pitanja, o čemu svedoči i predloženi raspored sastanaka, navodi se u dopisu.

Ministarstvo ističe da od predloženih sastanaka očekuje da što širi krug advokata, posredstvom direktnih predstavnika, bude precizno i detaljno informisan o njegovoj nameri da se postigne sporazum u interesu građana, advokata i države Srbije.

Beogradski advokati štrajkuju od 10. septembra, a kolege iz cele Srbije pridružili su im se nedelju dana kasnije, 17. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track