MIROTVORCI: General Diković ispratio vojnike u misiju na Kipar
Foto: Tanjug

Kasarna Toplički ustanak

MIROTVORCI: General Diković ispratio vojnike u misiju na Kipar

Društvo -
Na Kipar odlazi 37 vojnika, među kojima su i četiri devojke, pripadnici 37. mehanizovanog bataljona treće brigade kopnene vojske u Kuršumliji
1 / 7 Foto: Tanjug

KURŠUMLIJA - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković ispratio je danas grupu vojnika iz kasarne "Toplički ustanak" iz Kuršumlije u mirovnu misiju na Kipru.Na Kipar odlazi 37 vojnika, među kojima su i četiri devojke, pripadnici 37. mehanizovanog bataljona treće brigade kopnene vojske u Kuršumliji.Oni će od septembra ove godine do marta 2015. godine obezbeđivati objekte na liniji razgraničavanja turskog i grčkog dela Kipra.

Na svečanom ispraćaju, kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i porodice i prijatelji vojnika, general Diković je rekao da su naši vojnici u mirovnim misijama uvek dobijali samo pohvale.Diković je kazao da je ovo sedma rotacija kontigenta multinacionalne operacije Ujedinjenih nacija na Kipru i da je cilj odlaska u tu misiju doprinos miru u svetu, ali i jačanju borbene gotovosti VS, čiji su vojnici pohvaljeni za odličnu obučenost i disciplinu.

"Moramo biti svesni svojih vrednosti i kada sebe ubedimo koliko vredimo treba i drugima to da pokažemo. Naš cilj je da budemo dobri vojnici, oficiri i generali, ali i da budemo dobri roditelji, komšije i uopšte ljudi i da uvek idemo korak dalje", rekao je Diković.Govoreći o bezbednosnoj situaciji u Kopnenoj zoni bezbednosti, Diković je rekao da su Vojska Srbije, Žandarmerija i Kfor postigli dogovor o pojačanoj kontroli linije razgraničavanja, kako se ne bi dogodio incident poput nedavnog ubistva u Merdaru.

Povodom fudbalske utakmice koju je ekipa VS nedavno odigrala sa ekipom Kfora, Diković je rekao da su pobedili."Pobedili smo. Uvek je lepo kada pobedimo", rekao je Diković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track