MODERNIZACIJA: Pruga Beograd-Sarajevo jedna od tema u Berlinu
Foto: Aleksandar Jovanović

Predstavljanje projekta

MODERNIZACIJA: Pruga Beograd-Sarajevo jedna od tema u Berlinu

Društvo -
Ovo će, ne samo omogućiti bržu komunikaciju između glavnih gradova naše dve države, nego će dati dodatni podsticaj ubrzanom ekonomskom razvoju cele Severoistočne Bosne i Hercegovine i šireg regiona, rekao je ministar spoljnih poslova BiH Lagumdžija

Ministar spoljnih poslova BiH je uoči odlaska u Berlin, gde će se održati Konferencije šefova vlada, ministara spoljnih poslova i ministara ekonomskih poslova o Zapadnom Balkanu, najavio da će Srbija i BiH predstaviti rekonstrukciju i modernizaciju pruge Sarajevo - Beograd.

“Rekonstrukcija i modernizacija pruge Sarajevo – Beograd, preko Doboja, Tuzle i Zvornika je jedan od projekata koji ćemo zajedno sa Srbijom predstaviti već na Konferenciji u Berlinu. Ovo će, ne samo omogućiti bržu komunikaciju između glavnih gradova naše dve države, nego će dati dodatni podsticaj ubrzanom ekonomskom razvoju cele Severoistočne Bosne i Hercegovine i šireg regiona”, rekao je ministar spoljnih poslova BiH Lagumdžija.

On je rekao da su zajednički regionalni projekti zemalja Zapadnog Balkana najbrži i najsigurniji put ka integraciji zemalja pojedinačno, regiona u celini i svih zajedno u Evropsku uniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track