MUP: Bojan Pajtić ne poznaje nadležnosti i ovlašćenja policije
Foto: Tanjug

Neprimerene izjave

MUP: Bojan Pajtić ne poznaje nadležnosti i ovlašćenja policije

Društvo -
Lider DS-a Bojan Pajtić, očigledno ne poznaje nadležnosti i ovlašćenja MUP-a Republike Srbije, te su stoga neprimerene i neargumentovane, kaže Šef Biroa MUP-a za saradnju sa medijima Biljana Popović Ivković

BEOGRAD - Šef Biroa MUP-a za saradnju sa medijima Biljana Popović Ivković saopštila je danas da su neprimerne i neragumentovane tvrdnje lidera Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića da je bezbednost na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija bila narušena.

"Lider DS-a Bojan Pajtić, očigledno ne poznaje nadležnosti i ovlašćenja MUP-a Republike Srbije, te su stoga neprimerene i neargumentovane tvrdnje koje iznosi u javnost konstatacijom da je bezbednost skupa bila narušena", navela je Bilja Popović Ivković u pisanoj izjavi. Prema njenim rečima, pripadnici MUP-a su na jučerašnjoj utakmici, kao i nebrojeno puta do sada, pokazali visoki profesionalizam i osposobljenost za reagovanje na skupovima visokog rizika.

"U prilog tome govori i izjava portparolke visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, Maje Kocijančić koja je pohvalila profesionalizam srpske vlasti u rešavanju situacije na fudbalskom meču", rekla je Biljana Popović-Ivković. Ona je navela da zato smatra da je izjava lidera DS-a "nekorektna i ima za cilj da diskredituje napore na poboljšanju opšte slike o MUP-u javnosti i uruši ugled i poverenje jedne od najbitnijih institucija zadužene za bezbednost svih građana Srbije, kao i za borbu protiv korupcije i kriminala". Pajtić je danas zatražio od ministra unutršnjih poslova Nebojše Stefanovića da podnese ostavku zbog incidenta na utakmici i da prestane da diciplinuje javni servis.

"Apsolutno je nedemokratski da ministar policije umesto da podnese ostavku zbog jučerašnjih događaja na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije, javno disciplinuje javni servis. Nije Radio- televizija Srbije policijska stanica, niti se njome upravlja pendrekom", naveo je Pajtić u pisanoj izjavi. Pajtić je upitao šta bi se dogodilo da je umesto transparenta tzv. Velike Albanije, za letelicu bila zakačena eksplozivna naprava, dodavši da to to dovoljno govori koliko je bezbednost skupa bila narušena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track