MUSA IBRAHIM POBEGAO U SRBIJU: Gadafijev portparol se krije u Beogradu, odao ga Fejsbuk!
Foto: AFP

Traži ga Libija

MUSA IBRAHIM POBEGAO U SRBIJU: Gadafijev portparol se krije u Beogradu, odao ga Fejsbuk!

Društvo -
Ibrahim je bio "lice Gadafijevog režima u poslednjim mesecima njegove vladavine". On se pojavljivao u arapskim i zapadnim medijima kako bi branio i objašnjavao poteze tadašnje vlasti u Libiji

Nekadašnji portparol svrgnutog i ubijenog lidera Libije Muamera Gadafija Musa Ibrahim rekao je za Rojters da ima "radne obaveze u Srbiji".

Ibrahim je to napisao novinaru Rojtersa preko Fejsbuka, u odgovoru na pitanje da li je istinit izveštaj državnih medija u Egiptu da je "proteran iz te zemlje".

Egipatski državni list "Ahram" objavio je na sajtu da su egipatske vlasti zatražile od Ibrahima da napusti tu zemlju, po zahtevu aktuelnog premijera Liibje Abdalaha al-Tinija.

Uz taj članak objavljen je i navodni faksimil zvaničnog zahteva Ministarstva unutrašnjih poslova Libije za ekstradiciju Ibrahima. "Ibrahim, s kojim je uspostavljen kontakt preko Fejsbuka, negirao je da je izbačen iz Egipta i rekao da je napustio zemlju zbog radnih obaveza u Srbiji", piše u izveštaju Rojtersa. Dodaje se da je Ibrahim bio "lice Gadafijevog režima u poslednjim mesecima njegove vladavine". On se pojavljivao u arapskim i zapadnim medijima kako bi branio i objašnjavao poteze tadašnje vlasti u Libiji. Nekoliko puta su se u medijima pojavljivali izveštaji da je hapšen, a poznato je i da nekoliko visoko pozicioniranih Gadafijevih saradnika, među njima i onih na poterniciaa u Libiji, otvoreno slobodno žive u Kairu. Na Ibrahimovom nalogu na Fejsbuku se navodi da je njegovo prebivalište u Londonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track