NEHUMANO: Polumrtvog oca su mi izbacili iz bolnice
Foto: Kurir Štampano

Prepušten na milost i nemilost

NEHUMANO: Polumrtvog oca su mi izbacili iz bolnice

Društvo -
Stanko Gligorić (81) bio izgubljen u šumi 46 sati, porodica ga našla u kritičnom stanju, Hitna pomoć odbila da dođe po njega, a potom ga ekspresno otpustili s hirurgije

LOZNICA - Doživela sam užas u lozničkoj bolnici. Polumrtvog oca su mi izbacili sa odeljenja hirurgije, a Hitna pomoć nije htela ni da dođe kad smo zvali. Zamislite šta mi je rekao načelnik Hitne: „Pa nismo mi transportno preduzeće, mi moramo da čekamo i da budemo pripravni ako se desi neka saobraćajna nesreća, a ne da vozimo vašeg oca!“ - ogorčena je Gordana Filipović iz Loznice, ćerka Stanka Gligorića (81), koga su juče ujutro u kritičnom stanju otpustili sa odeljenja hirurgije Opšte bolnice u Loznici.Ona još ne može da shvati da se tako nešto moglo desiti.- Znači da je Hitna pomoć bila slobodna i da je čekala da se možda desi neka nesreća, a nije htela da izađe na teren i pomogne mom ocu, koji je bio jako loše pošto je zbog Alchajmerove bolesti nestao i 46 sati proveo sam u šumi, po kiši i suncu, bez hrane i vode. Našli smo ga dehidriranog, izgrebanog, izmučenog, punog crva u debelom crevu... Ma polumrtvog čoveka! - priča Gordana.Crvi u anusuNesrećni čovek je otišao iz kuće u prošlu subotu i porodica ga je tražila dva dana, a kad su ga našli, bio je u očajnom stanju. Prema rečima njegove ćerke, najstrašniji su bili crvi koji su se razmnožili u debelom crevu:

- Oca smo našli u utorak. Okupali smo ga i sredili. Međutim, u četvrtak, kad smo krenuli da ga presvlačimo, počeli su da izlaze crvi! Nismo znali odakle. Kad smo mu raširili noge, crvi su počeli da izlaze iz analnog otvora kao iz mravinjaka! Bilo je strašno, uzeli smo usisivač i njime ih pohvatali, a kad smo pozvali Hitnu pomoć, oni nisu hteli da dođu.Medicinski fenomenGordana je jedva stavila bolesnog oca u auto i dovezla ga do Hitne, ali ju je, kako kaže, tamo zatekla nova neprijatnost.- Bili su jako neljubazni. Načelnik mi je cinično rekao: „Pa da ste čistili vašeg oca, ne bi crvi morali, sad oni obavljaju vaš posao.“ Je l‘ to jedan obrazovan doktor treba da kaže?! Na kraju su ga prebacili na hirurgiju i tamo je ležao do juče. Očistili su ga od crva i rekli da je medicinski fenomen te da je najverovatnije u šumi vršio nuždu i da su mu tada mušice ili crvi ušli u debelo crevo, tamo formirali larve i razmnožili se - priča napaćena žena i dodaje da je njen otac, uprkos Alchajmerovoj bolesti, odbijen za tuđu pomoć i negu.

Ministarstvo zdravljaPOSLAĆEMO INSPEKCIJUZdravstvena inspekcija će izvršiti inspekcijski nadzor kako bi proverila istinitost ovih navoda - rekli su nam iz Ministarstva zdravlja.Nakon Kurirovih poziva Opštoj bolnici u Loznici, Stanko Gligorić je ponovo juče primljen, ali na odeljenje neurologije.- Posle pregleda kod privatnika, koji je napisao da je mom ocu hitno potrebno bolničko lečenje, otišli smo na neurologiju i tamo su ga primili. Osoblje neurologije je divno i ljubazno, za razliku od hirurgije, gde smo preživeli horor - priča Filipovićeva.

Opšta bolnica u LozniciIZBEGLI ODGOVOREKurir je juče više puta pozivao lozničku bolnicu, ali niko nije bio spreman na razgovor.- Ništa vam ne možemo reći o tom slučaju, direktor nije tu, ni sekretar, a PR je odsutan. Ostavite mi broj telefona, pa ćemo vas pozvati - kratko su rekli.Niko nas nije pozvao. U Hitnoj pomoći se niko nije javljao pre podne, a posle podne su rekli da je načelnik izašao jer radi do 15 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track