POČELE GUŽVE: Na Horgošu se čeka 3 sata
Foto: Nebojša Mandić

Bez čekanja

POČELE GUŽVE: Na Horgošu se čeka 3 sata

Društvo -
Na graničnim prelazima Sremska Rača, Gradina, Kelebija, Preševo i Gostun nema zadržavanja

BEOGRAD - Na srpsko-mađarskom graničnom prelazu Horgoš, saobraćaj je pojačan, a vozila se zadržavaju na ulasku u Mađarsku oko tri sata, dok se na ulazak u Srbiju čeka oko sat.

Najveće gužve su na graničnom punktu Majarske, na izlasku iz te zemlje, takođe i na ulazu u Mađarsku, dok se sa srpske strane čeka oko sat na ulazak u Srbiju. Na izlazu iz Srbije, u ovom momentu nema većih zadržavanja.

I u graničnoj policiji i u ispostavi ispostave Uprave carina, kažu da rade maksimalnim kpacitetom, što znači da je otvoreno svih šest traka na ulazu u Srbiju. U graničnoj policiji rekli su da je broj putnika od početka godine, isti kao i prethodne i da je smanjen broj putničkih vozila.

S obzirom na višečasovna zadržavanja i početak vikenda, sada je saobraćaj pojačan, obe službe savetuju vozačima da koriste alaternativne granične prelaze-Kelebija, Bački vinogradi i Đala. Vozačima koji putuju ka graničnom prelazu Horgoš, savet je da obrate pažnju na ograničenje brzine, s obzirom na to da je pojačana kontrola radarske policije na autoputu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track