Nikolić pokrovitelj Međunarodnog kongresa slavista
Foto: Tanjug

U susret manifestaciji

Nikolić pokrovitelj Međunarodnog kongresa slavista

Društvo -
Srpski nacionalni komitet slavista čini jedno veliko delo u teškim vremenima i uslovima, a ono što postignu služiće na korist generacijama koje dolaze, naveo je predsednik

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima Srpskog nacionalnog komiteta slavista i članovima Organizacionog komiteta 16. međunarodnog kongresa Svetske organizacije slavista.

Nikolić, koji je pristao da bude visoki pokrovitelj Međunarodnog kongresa slavista, istakao je da Srpski nacionalni komitet slavista čini jedno veliko delo u teškim vremenima i uslovima, a da će ono što postignu služiti na korist generacijama koje dolaze, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predstavnici Organizacionog komiteta 16. međunarodnog kongresa Svetske organizacije slavista informisali su predsednika Nikolića o toku priprema za održavanje kongresa, koji je planiran 2018. godine, čije održavanje u Srbiji predstavlja veliko priznanje srpskim slavistima i filolozima na doprinosu svetskoj akademskoj zajednici.Međunarodni kongres Svetske organizacije slavista predstavlja najprestižniji slavistički naučni skup i jedan od najstarijih i najuglednijih događaja svetske akademske zajednice, a njegovim održavanjem Beograd postaje centar svetske slavistike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track