NUNS: Novinari, bojkotujte Velimira Ilića dok se ne izvini Milici Šarić!
Foto: KURIR

Novinari, ujedinite se

NUNS: Novinari, bojkotujte Velimira Ilića dok se ne izvini Milici Šarić!

Društvo -
Ministar bez portfelja vređao je novinarku CINS-a koja priprema tekst o sukobima privatnog obezbeđenja i građana . Javno izvinjenje i bojkot su minimum koji novinari moraju da traže i preduzmu i na taj način zaštite sopstveni ugled i dostojanstvo, napominje NUNS

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas novinare da bojkotuju sve političke aktivnosti ministra bez portfelja Velimira Ilića sve dok se ne izvini koleginici Milici Šarić iz Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), zbog uvreda koje joj je uputio.

Novinari CINS pripremaju bazu podataka o sukobima privatnog obezbeđenja i građana u proteklih deset godina i proveravaju tačnost medijskih napisa o takvim incidentima.

Ilić je pozvan radi provere da li se njegovo obezbeđenje sukobilo sa policajcem 2004. godine i sa novinarom tri godine kasnije.

Prema navodima NUNS, Ilić je negirao da je reč o njegovom obezbeđenju, dok je novinarki CINS odgovarao rečima: "Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna. Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki".

"Pitate me gluposti, ko vam je dao nalog da pitate gluposti? Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar?", prenosi NUNS reči Ilića i podseća da mu to nije prvi put da napada i vređa novinare.

Prema oceni NUNS, bojkot je jedini način da se javnost upozori na takvo ponašanje, "a novinari zaštite od primitivizma aktuelnog ministra u Vladi Srbije".

Javno izvinjenje i bojkot su minimum koji novinari moraju da traže i preduzmu i na taj način zaštite sopstveni ugled i dostojanstvo, napominje NUNS.

Ilić i sve javne ličnosti, prema stavu NUNS, trebalo bi da shvate da u ophođenju sa novinarima moraju da se pridržavaju elementarnih civilizacijskih normi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track