OBNOVA POPLAVLJENIH KUĆA: Ne mogu više da spavam u šatoru
Foto: Zorana Jeftić

Građanima Obrenovca svega preko glave

OBNOVA POPLAVLJENIH KUĆA: Ne mogu više da spavam u šatoru

Društvo -
Rođendan mi je, a početak radova na mom domu je najlepši poklon, rekla je Slađana Ivanović iz Obrenovca, koja je sa suprugom i dva sina već tri meseca bez krova nad glavom

BEOGRAD - Rođendan mi je, a obnova moje kuće je najlepši poklon koji sam mogla da dobijem. Saznanje da ću opet imati krov nad glavom i da više neću spavati u šatoru čini me najsrećnijom ženom na svetu. Ovako je juče reagovala Slađana Ivanović (47) iz Obrenovca kad je vojska došla da ruši njenu porodičnu kuću, oštećenu u poplavama. Slađana je sa svoja dva sina i suprugom prinuđena da već tri meseca živi u šatoru.Težak život- Kupili smo šator i u njemu živimo. Povremeno odemo kod moje sestre na ručak i da se istuširamo, i to je sve. Najgore je kad padne kiša i natopi zemlju, pa počne da smrdi kanalizacija. Tada vadimo dušeke iz šatora i moramo da spavamo na vlažnoj zemlji. Ipak, šta je - tu je, važno je da ćemo za nekoliko meseci opet imati kuću i živeti normalno - kaže Slađana.Njoj je predsednik opštine Miroslav Čučković poklonio tortu za rođendan.Ostao i bez ženeU toku dana srušena je i kuća Petra Jovanovića (73), takođe uništena u poplavama. On kaže da je za njega ovo najteži period u životu jer mu je supruga preminula nekoliko dana posle poplave.- Kuća nam je poplavljena potpuno, a tri dana kasnije ostao sam i bez moje mile žene, bez mog najboljeg druga i saputnika. Evo, sad ruše kuću u kojoj sam s njom živeo više od 30 godina. Moja žena ne bi volela da me vidi ovakvog - kaže Jovanović sa suzama u očima.Inače, juče su počeli radovi na obnovi kuća srušenih u majskim poplavama. Predsednik opštine Miroslav Čučković izjavio je da će svi građani pre zime dobiti siguran krov nad glavom.- Izdata su pravosnažna rešenja za prvih devet objekata, gotova su za 33 - kaže Čučković.

Izgubio ženu i kuću... Petar Jovanović
Izgubio ženu i kuću... Petar Jovanović

Aleksandar VučićOBNOVA KUĆA TEČE PO PLANUPredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Obrenovcu da obnova i izgradnja kuća koje su oštećene u majskim poplavama teče po planu, da su do sada izdate dve i po hiljade rešenja i da svakog dana na naplatu dolazi oko dvesta projekata. On je prilikom obilaska radova na raščišćavanju terena za izgradnju kuća u Obrenovcu rekao da najkasnije devet ili deset dana od pravosnažnog rešenja novac mora biti isplaćen.- U Obrenovcu sam dvadeseti put i dolaziću ponovo kako bih pratio tok sanacije - istakao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track