OBNOVA POSLE POPLAVA: Nikolić sa suprugom obišao kuće u Koceljevi
Foto: Tanjug

Fondacija Dragica Nikolić

OBNOVA POSLE POPLAVA: Nikolić sa suprugom obišao kuće u Koceljevi

Društvo -
Predsednik je nakon obilaska renoviranih i nameštajem opremljenih kuća porodica Mirić i Babić, rekao da se nastavlja, odnosno privodi kraju, akcija pružanja pomoći građanima kojima su kuće poplavljene u maju
1 / 5 Foto: Tanjug

KOCELJEVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas, sa suprugom Dragicom, kuće u opštini Koceljeva koje su obnovljene nakon majskih poplava, zahvaljujući donaciji Fondacije "Dragica Nikolić".

Predsednik NIkolić je nakon obilaska renoviranih i nameštajem opremljenih kuća porodica Mirić i Babić, rekao da se nastavlja, odnosno privodi kraju, akcija pružanja pomoći građanima kojima su kuće poplavljene u maju. Nikolić je rekao da da je Fondacija "Dragica Nikolić" učinila i više nego što je bilo moguće i da bi sada svi trebalo da slede taj primer, budući da će jesen brzo doći.

"Mislim da imamo vremena da sve ljude smestimo u kuće, da jesen i zimu dočekaju u svojim kućama", rekao je predsednik Nikolić dodajući da su sve kuće koje je do sada imao priliku da obiđe, urađene veoma kvalitetno, da su korišćeni najbolji materijali i angažovani najbolji građevinci koji su sarađivali sa porodicama prilikom obnove.

Nikolić je rekao da je Fondacija obezbedila sve što je bilo moguće i da se nastojalo u tome da se obezbedi i nešto od nameštaja, a u selima i stoka."Jako je teško danas preživeti i u normalnim uslovima, a posebno kada se desi ovakva tragedija", rekao je Nikolić, ističući da je Srbija prilikom nezapamćenih prirodnih nepogoda pokazala veliku solidarnost.

On je naveo da se Fondacija "Dragica Nikolić" ne oslanja na sredstva javnih preduzeća i firmi koje se finansiraju iz budžeta, već se isključivo finansira iz privatnih izvora i iz donacija iz inostranstva. Predsednik je poručio da svako ko ima nešto malo više treba da izdvoji za onog za koga zna da ima manje nego što mu je potrebno.

Nikolić je rekao da su dve kuće koje su renovirane predložili predstavnici opštinskih vlasti i centara za socijalni rad i da danas obilazi Koceljevu, a iduće sedmice Bajinu Baštu. Supruga predsednika Dragica Nikolić rekla je da je Fondacija uradila sve što je bilo obećano i da su oštećene kuće sada pripremljene za predstojeću zimu, te da joj najviše znači što su uspeli da vrate osmehe ljudima na lice.

Ona je dodala da je Fondacija za dve kuće u Koceljevi, kao i još dve u naselju Miokus u okolini Šapca, koje će obići tokom dana, izdvojila pet miliona dinara.Predsednik Skupštine opštine Koceljeva Veroljub Matić zahvalio se prilikom obilaska kuća predstavnicima Fondacije Dragica Nikolić na obezbeđenoj donaciji i što je, kako je rekao, vođeno računa o tome da se pomogne tamo gde je najpotrebnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track