ODUZETA DARKU ŠARIĆU: Vila data na korišćenje deci sa posebnim potrebama
Foto: Tanjug

Za rehabilitaciju dece

ODUZETA DARKU ŠARIĆU: Vila data na korišćenje deci sa posebnim potrebama

Društvo -
Odlukom grada objekat je dat na korišćenje školi za osnovno i socijalno obrazovanje Milan Petrović, a namenjen je za rehabilitaciju dece i omladine sa smetanjama u razvoju i njihovim roditeljima

SREMSKA KAMENICA - Ministar pravde Nikola Selaković i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetili su danas jednu od vila na Tatarskom brdu koju je Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom predala Novom Sadu na korišćenje.

Odlukom grada objekat je dat na korišćenje školi za osnovno i socijalno obrazovanje "Milan Petrović", a namenjen je za rehabilitaciju dece i omladine sa smetanjama u razvoju i njihovim roditeljima.

"Objekat koji je Direkcija za upravljenje oduzetom imovinom dala na korišćenje školi 'Milan Petrović' samo je jedan u nizu koji će biti dodeljen sličnim ustanovama", rekao je Selaković prilikom posete kući koja je privremeno oduzeta od lica povezanih sa narko bosom Darkom Šarićem.

Prema njegovim njegovim rečima, Ministarstvo pravde na takav način doprinosi da se deca koja pohađaju ovu školu ne osete diskriminisana.

"Ministarstvo pravde će zajedno sa Novim Sadom doprineti da ovaj objekat bude opremljen nameštajem prikladnim onima koji će u njemu provoditi vreme", kazao je Selaković, naglasivši da škola "Milan Petrović" može da bude primer svima u Srbiji kako se ponasa prema deci sa posebnim potrebama.

Vučević je istakao da je grad Novi Sad ponosan na način na koji je rešeno pitanje raspolaganja oduzetom imovinom.

"Verujemo da ćemo useljavanjem ovih učenika objekte oplemeniti", kazao je Vučević, dodajući da će u Novom Sadu, na sličan način, biti regulisana još tri oduzeta objekta od kojih je jedna kuća u Sremskoj Kamenici i dva stana u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track