Padobranci Vojske Srbije uspešno izveli dve vežbe
Foto: Vojska Srbije

Niš

Padobranci Vojske Srbije uspešno izveli dve vežbe

Društvo -
Bila je ovo dobra prilika da iskusni padobranci još jednom ponove ono što znaju, a da se mlađi teorijski i praktično osposobe da pravilno vrše pripreme za realizaciju padobranskog skoka, kaže zamenik komandanta 63. padobranskog bataljona major Boban Georgijev

NIŠ - Pripadnici čete za obuku 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade uspešno su, u Nišu izveli dve vežbe, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Vežbe su izvedene u cilju uvežbavanja instruktora padobranstva i komandira u pravilnoj kontroli opremljenosti padobranca za skok, kontroli poznavanja zadataka i elemenata skoka. Prikazane su sekvence rada na padobranskom poligonu i uvežbavanja na trambolini i drugim padobranskim spravama, a realizovani su i prikazi postupaka prilikom dolaska jedinice u reon ukrcavanja i na linije kontrola.

"Bila je ovo dobra prilika da iskusni padobranci još jednom ponove ono što znaju, a da se mlađi teorijski i praktično osposobe da pravilno vrše pripreme za realizaciju padobranskog skoka", kaže zamenik komandanta 63. padobranskog bataljona major Boban Georgijev.

Izvedene su vežbe na teme "Rad na startu" i "Rad na padobranskom poligonu", prenela je Vojska Srbije na svom sajtu. Četa za obuku padobranaca ima zadatak da obezbedi potrebne kapacitete i za izvođenje svih stručno-specijalističkih obuka vojnika, i selektivne obuke kandidata za prijem u jedinicu. Njihov zadatak je i čuvanje i održavanje padobranske opreme, desantiranje tereta i pomoć civilnim vlastima u slučaju elementarnih nepogoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track