POBEDILA: Una Savić je sada zdravo dete!
Foto: Kurir Štampano

Devojčica uspela da savlada bolest

POBEDILA: Una Savić je sada zdravo dete!

Društvo -
Lepa vest: Beba za koju smo skupljali novac za lečenje u Nemačkoj pre tri dana stigla kući nakon uspešno urađene transplantacije koštane srži

BEOGRAD - Una Savić (3), koja je bolovala od najtežeg oblika leukemije „filadelfija plus“, a za koju je Kurir pokrenuo humanitarnu akciju kako bi se prikupila sredstva za njeno lečenje u Nemačkoj, pre tri dana vratila se u Srbiju. Ono što je najbitnije jeste da se malena Una kući vratila zdrava i sa osmehom na licu.Hvala dobrim ljudima- Kad smo odlazili u Nemačku, jedina želja nam je bila da naša Una ozdravi i da se svi srećni vratimo kući. Zahvaljujući Bogu i dobrim ljudima, želja nam se ispunila. Transplantacija je urađena u martu, a Una je sve dobro podnela. I dalje nam predstoji težak period, ali najgore smo pregurali.

Težak put do ozdravljenja... Una u Nemačkoj
Težak put do ozdravljenja... Una u Nemačkoj

Sada jednom mesečno moramo da idemo u Frankfurt na kontrole, a dva puta mesečno da šaljemo krv na analizu. To je plan za narednih godinu dana, a za kasnije ćemo videti - kaže Unin otac Saša i dodaje da njegova ćerka ne prestaje da se smeje.- Više je ništa ne boli, pa je veoma raspoložena i neprestano se smeje - kaže Saša.Preusmerio višak novcaZahvaljujući ljudima dobre volje, pre nekoliko meseci uspeli smo da skupimo 80.000 evra, koliko je bilo potrebno da bi Una otišla na lečenje. Saša Savić kaže da nisu potrošene sve pare koje su se prikupile, pa je višak preusmerio u humanitarne fondove:- Sve pare koje su ostale na našem računu prebacio sam u fond Sergeja Trifunovića, fondaciji Dejana Stankovića i za pomoć poplavljenima.

Dan posle presađivanja srca u BečuANITA DOBRO PODNELA OPERACIJUBojana Ranković, rođaka Anite Balaž, kojoj je pre dva dana urađena transplantacija srca na klinici u Beču, kaže da je sve prošlo u najboljem redu i da je transplantacija trajala šest sati.- Njena mama je s njom na intenzivnoj nezi i ono što znam jeste da je sama transplantacija prošla kako treba. Nadamo se brzom oporavku - kaže Anitina rođaka.Inače, Anita je juče napunila 13 godina, a novo srce je najlepši poklon koji je mogla da dobije. Podsetimo da se Anita na listi čekanja našla 18. avgusta, pa je na novo srce čekala samo deset dana. Njoj je 28. novembra prošle godine ugrađena mehanička srčana pumpa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track