(FOTO) NAGRAĐEN HRABRI ZORIĆ: Čast mi je što sam policajac!
Foto: MUP

Ministar Stefanović uručio nagradu

(FOTO) NAGRAĐEN HRABRI ZORIĆ: Čast mi je što sam policajac!

Društvo -
Borislav Zorić sinoć je u Novom Sadu spasao 18-mesečnu bebu iz naručja oca koji je pretio da će skočiti sa terase stana na drugom spratu. "Uniformu sam obukao da bi pomagao ljudima i da bi ih zaštitio", rekao je pripadnik interventne u Novom Sadu
1 / 5 Foto: MUP

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nagradio je danas sa 50.000 dinara policajca Borislava Zorića (29) koji je u Novom Sadu spasao 18-mesečno dete iz naručja oca koji je pretio da će skočiti sa terase stana na drugom spratu.

Foto: MUP

"Uniformu sam obukao da bi pomagao ljudima i da bi ih zaštitio. Čast mi je što sam policajac", rekao je Zorić nakon što mu je ministar uručio nagradu u Palati Srbija u Beogradu. On je rekao da je uspešno sprečio porodičnu tragediju uz pomoć kolega i vatrogasaca koji su bili na licu mesta nakon što je majka deteta skočila sa terase, a zatim je otac sa detetom u naručju pretio da će učiniti isto.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

"U tom trenutku nisam gledao na posledice po mene. Iskoristio sam trenutak kada je ušao u stan, uzeo sam dete i njega savladao", ispričao je Zorić.

Foto: MUP

Ministar Nebojša Stefanović je rekao da podvig hrabrog policajca, koji je rizikovao svoj život kako bi spasao 18-mesečno dete, zaslužuje pažnju. "Sve je više policajaca koji rizikuju svoj život da bi spasli tuđe. Ovo je način da damo podstrek ljudima koji časno i odgovorno obavljaju posao", istakao je ministar.

Borislav Zorić je završio srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Višu školu za trenere i menadžere u sportu, a trenutno radi sa srednjom stručnom spremom kao policajac u Interventnoj jedinici u Novom Sadu. Ministar je istakao da je reformom policije predviđeno karijerno napredovanje, a policajci kao što je Zorić zaslužuju da budu nagrađeni u profesionalnom smislu.

Zorić je zaposlen je u Interventnoj jedinici Policijske ispostave stalnog dežurstva i intervencija u Policijskoj upravi u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track