(VIDEO) POSLEDNJI ISPRAĆAJ: Sahranjen Slobodan Radulović, bivši direktor C marketa!
Foto: Kurir

Na Novom groblju u Beogradu

(VIDEO) POSLEDNJI ISPRAĆAJ: Sahranjen Slobodan Radulović, bivši direktor C marketa!

Društvo -
Radulović je 2006. zbog optužbi za proneveru 30 miliona evra u „C marketu“ pobegao iz zemlje i godinama živeo u Španiji
1 / 3 Foto: Kurir

Slobodan Radulović, bivši direktor "C marketa", koji je preminuo nedavno u svom domu, sahranjen je danas na Novom Groblju.

Radulović je kremiran danas, a kremaciji su prisustvovali brojni prijatelji i rodbina.

http://www.youtube.com/watch?v=97tEjDq3e38

Slobodan Radulović rođen je 27. januara 1943. u italijanskom logoru na ostrvu Mamula kod Herceg Novog."Pošto sam bio najmlađe dete oca Dragana i majke Petrane, a vremena su bila teška, nisam ništa mogao da očekujem od njih i sve sam morao sam da uradim i stvorim", govorio je često Radulović.

Školu je završio u Herceg Novom, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1968. Devedesetih godina postao je član Demokratske stranke, ali iz nje je isključen nakon što je ušao u vladu Mirka Marjanovića, u kojoj bio potpredsednik od 1992. do 1996. U septembru 1995. pristupio je Novoj demokratiji Dušana Mihajlovića. Radio je u Beogradskoj klanici, Hemijskoj industriji „Pančevo“, a potom je promenio nekoliko preduzeća dok 1990. nije postao direktor „C marketa“, gde je ostao do 2006.

Radulović je osuđen u slučaju "stečajna mafija“ jer je od Mike Brašnjovića, direktora „Eko-produkta“, primio mito od 2,5 miliona evra kako bi mu bez pravnog osnova izdao 42 menice u vrednosti od 350 miliona dinara.On se tereti da je 2003. godine utajio porez tako što je isplatio 39 miliona dinara kao plate za 3.019 zaposlenih, ali ih je umesto kao plate evidentirao kao zajam za radnike da ne bi platio porez.Radulović je 2006. zbog optužbi za proneveru 30 miliona evra u „C marketu“ pobegao iz zemlje i godinama živeo u Španiji. U Srbiju je došao zbog teške bolesti i rešen je da dokaže da mu je optužnica nameštena.Zbog bolesti je tražio da ne ide u pritvor, već da bude smešten u bolnicu, a zauzvrat je bio spreman da odgovori na optužbe i ponudi dokaze da iza čitave afere stoji Miroslav Mišković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track