POZIV ZA GRAĐANE: Šetačima Prajda možete se priključiti na 3 ulaza!
Foto: Dragan Kadić

Parada ponosa

POZIV ZA GRAĐANE: Šetačima Prajda možete se priključiti na 3 ulaza!

Društvo -
Za sve koji žele da se priključe šetnji kapije će biti otvorene od 11.30 do 12.30 sati i svi koji se priključe šetnji ne mogu da se isključe do kraja

Za građane koji žele da učestvuju u Paradi ponosa biće otvorena tri ulaza na kojima će moći da se priključe šetnji. Prvi ulaz je u Nemanjinoj i to iz pravca Železničke, drugi je iz pravca Slavije i treći je kod Kneza Miloša kod Londona.

Za sve koji žele da se priključe šetnji kapije će biti otvorene od 11.30 do 12.30 sati i svi koji se priključe šetnji ne mogu da se isključe do kraja. Na kapiji će dobiti zelenu narukvicu i zelani krug.

Maršuta je sledeća: Kreće se od Vlade ka Skupštini tu se pravi polukrug do Gradske skupštine, gde je pripremljena bina na kojoj će se obratiti više govornika, za sada ne zna ko će govoriti, a njihovo obraćanjeće trajati oko pola sata.

Za sada ima više novinara, posebno stranih koji su jako zainteresovani za celi događaj nego učesnika Parade.

Član Organizacionog odbora Parade ponosa Boban Stojanović izjavio je danas da je izuzetno zadovoljan i srećan zbog toga što su se isplatili ovogodišnji napori kako bi Parada ponosa konačno bila odrzana. "Nisam srećan zbog ovolikog prisustva policije, ali se nadam da će sledeće godine senzibilitet biti drugačiji i da će biti više učesnika, a manje policije", kazao je Stojanović agenciji Beta. Upitan da li misli da je potrebno toliko prisustvo policije, on rekao da je to stvar onih koji prave bezbednosne procene, ali je ocenio da je pravo pitanje zbog čega je to tako. "Iskreno se nadam da ćemo se u Prajdu svi zajdno radovati životu", kazao je Stojanović. Polako počinje okupljanje učesnika Parade ispred Vlade Srbije. Učesnici nose kišobrane i zastave duginih boja. Za sada je mirno i atmosfera je pozitivna.

(J. R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track