PRETUČENI STUDENTI: Fašisti nas prebili i pokrali, napad bio organizovan!

U šoku

PRETUČENI STUDENTI: Fašisti nas prebili i pokrali, napad bio organizovan!

Društvo -
Imali su fantomke na glavi i nosili su naci-obeležja udruženja Srbska akcija. Kolega M. J. i koleginica M. A. prevezeni su u Urgentni, kažu napadnuti akademci

BEOGRAD - Četiri mlađa muškarca s fantomkama na glavi i fašističkim obeležjima udruženja Srbska akcija nasilnički su uleteli u prostorije Filozofskog fakulteta i zverski pretukli studente koji protestuju!Ovo su za Kurir ispričali svedoci nemilog događaja koji se zbio u nedelju oko pola jedan ujutro. Napadači su prvo šutirali stvari studenata koji tamo spavaju od 9. oktobra i koji tako ovu naučnu ustanovu drže pod blokadom do ispunjena svojih zahteva.Pesnicom u glavuZatim su ušli u verbalni obračun s njima da bi na kraju mladića M. J. (25) i devojku M. A. (22) udarili pesnicom u glavu, dok su S. S. pokušali da spreče da snimi incident. Naposletku su ukrali novčanik i jaknu i pobegli.- Ovo je bio organizovan napad na blokadu. To znamo jer se koji sat ranije grupa mladića raspitivala o tome koliko nas je unutra. Nešto posle ponoći nas 50 je mirno sedelo u holu zgrade, pričali smo i družili se u trenutku kad su maskirani mladići s nacističkim obeležjima uleteli i nasrnuli na kolegu M. J. Počeli su da urlaju: „Skini mu jaknu“, a S. S. i ja smo uzele telefon kako bismo sve snimile. Tada su prišli i nama. Mene su udarili pesnicom u lice - ispričala nam je M. S. detalje napada.Primljeni u UrgentniOna kaže da su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je povređene odvezla u Urgentni centar. U Kliničkom centru Srbije potvrdili su nam da su dve osobe dovezene oko tri časa ujutro:- Pregledani su na maksilofacijalnom odeljenju. Ženska osoba je zadobila nagnječenje jagodice, dok je muškarcu ustanovljena blaža povreda nosa.

Batinaši... Maskirani huligani u napadu na studente
Batinaši... Maskirani huligani u napadu na studente

Blokada trajeNISU NAS ZASTRAŠILIM. S. naglašava da neće odustati od blokade Filozofskog do ispunjenja zahteva, pre svega da budžetskim studentima koji su dali uslov prestane da se naplaćuje školarina i da se snizi cena prijave ispita:- Pitamo se zbog čega nas privatno obezbeđenje koje je angažovao fakultet nije zaštitilo! Tražimo od uprave da snimke sigurnosnih kamera dostave policiji. Napadači nas nisu zastrašili! Fakultet će i dalje biti u blokadi.MUPTRAGAMO ZA NAPADAČIMANapravljen je zapisnik i neprekidno tragamo za počiniocima, ali nismo upoznati s tim da su napadači imali nacistička obeležja - rečeno nam je u policiji.

http://www.youtube.com/watch?v=SZ_PAuJIfoc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track