PREVARANT: Lažni doktor već 10 godina leči u Kovačici
Foto: Kurir Štampano

Lekar falsifikovao dokumenta iz Rumunije

PREVARANT: Lažni doktor već 10 godina leči u Kovačici

Društvo -
Živojin Sorinel nije položio ispit iz farmakologije sa treće godine Medicinskog fakulteta u Temišvaru; Sebi upisao ocenu kada se prebacivao na studije u Beograd

BEOGRAD - Doktor Živojin Sorinel, koji od 2004. radi kao lekar u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Kovačici, falsifikovao je kao student dokumentaciju prilikom prelaska sa Medicinskog fakulteta u Temišvaru na Medicinski fakultet u Beogradu.- Sorinel je beogradskom fakultetu dostavio lično celu dokumentaciju i dodatnu potvrdu, koju je svojeručno falsifikovao, a na kojoj je pisalo da je položio ispit iz farmakologije. To je uradio da bi direktno upisao četvrtu godinu studija - tvrdi naš sagovornik R. G. i navodi da je sada jedino pitanje zašto uprkos svim dokazima on i dalje radi u Domu zdravlja.Stigao dopisUniverzitet medicine i farmacije Viktor Babeš u Temišvaru je po zahtevu Generalnog konzulata Srbije prošle godine dostavio dopis u kojem se navodi da je Sorinel slagao o položenom ispitu.- Potvrđujemo činjenicu da gospodin Živojin Sorinel nije položio ispit iz farmakologije, a koja je predmet predviđen po nastavnom planu treće godine studija - navedeno je u pismu.Na osnovu toga je Ministarstvo prosvete konstatovalo da potvrda o položenom ispitu nije verodostojna i podneta je krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Međutim, u oktobru 2013. dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu doneo je zaključak o prekidu postupka oglašavanja diplome ništavnom dok nadležni organi ne donesu odluku u predmetu po krivičnoj prijavi Ministarstva prosvete.Bez odgovoraMinistarstvu zdravlja i Ministarstvu prosvete smo juče uputili pitanja kako bismo saznali šta se dešava sa postupkom poništavanja diplome, međutim, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore. Dr Živojin Sorinel juče nije odgovarao na naše pozive.

Direktor DZNEKA FAKULTET ODLUČIDirektor DZ Kovačica, dr Vlastimir Kotvaš ističe da se oni ne bave ispitima svojih zaposlenih kada, kao u ovom slučaju, imaju priloženu diplomu i potvrdu o položenom državnom ispitu:- Prošlo je mnogo godina otkad se on zaposlio. Na fakultetu je da odluči da li bi trebalo da se poništi diploma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track