Protesti sindikata zbog Zakona o radu od utorka
Foto: Printskrin

Sindikat

Protesti sindikata zbog Zakona o radu od utorka

Društvo -
Danas i sutra neće biti protesta u Beogradu, ali da se u utorak očekuje do 3.000 ljudi, koji će postaviti šatore ispred Skupštine uz celodnevno dežurstvo

BEOGRAD - Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" okupiće se u utorak, 15. jula, ispred Skupštine u znak protesta zbog usvajanja izmena Zakona o radu, izjavio je danas sekretar S S S S Zoran Mihajlović.

On je kazao da danas i sutra neće biti protesta u Beogradu, ali da se u utorak očekuje do 3.000 ljudi, koji će postaviti šatore ispred Skupštine uz celodnevno dežurstvo. "Od utorka ćemo nastaviti sa planiranim akcijama i okupljanjima u znak protesta", kazao je Mihajlović. Mihajlović je kazao da će se u četvrtak, 17. jula, ukoliko Skupština bude usvojila Zakonu o radu, okupiti i do 10.000 ljudi koji će protestom izraziti svoje nezadovoljstvo. Vlada Srbije usvojila je juče tri zakona - o radu, o penzijsko-invalidskom osiguranju i o obnovi zemlje nakon poplava.

Predstavnici dva reprezentativna sindikata su za vreme sednice protestovali ispred Vlade, uz transparente "Naš ekspoze je kratak: Svom snagom protiv Vučićevih reformi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track