PRVE TROJKE U KIKINDI: Mama (37) donela na svet Danijela, Melisu i Alisu!
Foto: Sasa Urosev

Posle dve decenije braka

PRVE TROJKE U KIKINDI: Mama (37) donela na svet Danijela, Melisu i Alisu!

Društvo -
Dugogodišnja želja da suprug i ja postanemo roditelji konačno nam se ostvarila 30. septembra kad sam u 37. godini rodila trojke. Babice su mi rekle da su to prve trojke koje su ikad rođene u Kikindi - kaže Senita Kočiš

KIKINDA: Svaka čast!

Nakon dve decenije braka, Seniti Kočiš (37) i njenom suprugu Antalu (39) ispunila se najveća želja- postali su roditelji trojki, dečaka Danijela i devojčica Melise i Alise. Senita je 30. septembra, carskim rezom, najpre na svet donela dečaka teškog 1.210 grama i dugog 38 centimetara. Minut kasnije rođena je Melisa, a potom Alisa.

Dugo očekivano potomstvo Senita je dobila nakon što se opredelila za veštačku oplodnju o državnom trošku koja je obavljena na jednoj privatnoj klinici u Novom Sadu:

-Melisa je na rođenju imala istu težinu kao brat, ali je bila centimetar kraća. Alisa je imala 1.280 grama i bila duga 39 centimetara. Na porođaju su bile tri babice, ginekolozi, anesteziolozi… Oni, ali i celokupno osoblje porođajnog odeljenja prema meni su bili divni. I oni su se jako obradovali, jer su ovo prve trojke ikad rođene u kikindskom porodilištu. Osećanja su mi pomešana jer su bebe odnete u beogradski Institut za neonatologiju. Tamo će biti dok ne ojačaju. Suprug je baš juče bio da ih vidi. Evo dok gledam slike Danijela, Melise i Alise suze ne prestaju da teku. Toliko sam ih želela- iskrena je Senita.

Ona ne krije da jedva čeka dan kad će u skromnom domu od tek četrdesetak kvadrata, moći da na nedra privije svoje golupčiće. Roditeljima koji imaju dilemu u vezi sa veštačkom oplodnjom savetuje da probaju da na takav način dobiju decu za kojom godinama čeznu:

-Zaista ništa nije strašno i bolno. Jedino sam se plašila da bebe tokom trudnoće ne izgubim. Stvarno je značajno što država na ovaj način omogućuje roditeljima da dobiju decu. Vidite i sami kakve su razmere bele kuge. Samo u Kikindi godišnje duplo više ljudi premine nego što se dece rodi- kaže Senita i nastavlja:

- Puno su značili saveti moje sugrađanke Sandre Mihaljev koja je prošle godine, takođe veštačkom oplodnjom, u novosadskoj Betaniji rodila trojke. Još tri para u Kikindi imaju trojke, ali su Danijel, Melisa i Alisa prvi koji su rođeni u ovdašnjem porodilištu -kaže Senita.

Najsrećniji otac na svetu

Bio sam presrećan kad sam saznao da će supruga roditi trojke. Kad sam ih onako malene video u inkubatorima, srce je htelo iz grudi da iskoči. Nisam emotivac, ali u tim trenucima osećanja nisam mogao da kontrolišem. Jedan za drugom, kotrljaje su se suze radosnice. Najsrećniji sam čovek na svetu. I kod mene su osećanja pomešana. S jedne strane je sreća zbog dece, a sa druge briga jer nemam stalan posao. Samo je supruga zaposlena. Ipak, u ovim trenucima najbitnije je da bebe budu dobro- kaže Antal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track