UDES U GRČKOJ Vrištali smo, a jedan momak je vikao: Ljudi, imamo jedan odsto šanse da preživimo!
Foto: Kurir Štampano

Autobusu se slupao u blizini grčkog grada Janina.

UDES U GRČKOJ Vrištali smo, a jedan momak je vikao: Ljudi, imamo jedan odsto šanse da preživimo!

Društvo -
Samo pukom srećom niko od srpskih turista koji su doživeli saobraćajku u tunelu nije stradao. Vlasnik autobusa tvrdi da nije kriv

NIŠ - Autobus se zaneo, udario je u zid tunela, a onda je usledio prasak i staklo se sručilo na sedišta. Putnici su vrištali, čula sam momka koji viče: „Ljudi, imamo jedan odsto šanse da preživimo“. Pukle dve gumeAutobus je nastavio da se kreće zanoseći se auto-putem, s leve strane je bila provalija, prošli smo tako još jedan tunel dok se konačno nismo zaustavili - priča Aleksandra Kocić, putnica u autobusu koji se preksinoć slupao u blizini grčkog grada Janina.U vozilu je bilo 70 putnika, među kojima i mnogo male dece, koji su preko turističke agencije „Halo turs“ letovali u Pargi.

Jezivo... Od gume ostale samo froncle
Jezivo... Od gume ostale samo froncle

- Samo pukom srećom niko od putnika nije teže povređen, jer se neposredno pre udesa devojka koja je sedela na mestu koje je pretrpelo najteži udarac premestila. Ta devojka je spavala i nekoliko minuta pre udarca prešla je kod drugarice na drugu stranu. Na njeno sedište se sručilo staklo. Da je tu ostala, ko zna šta bi bilo s njom. Druga devojka koja je sedela u blizini zadobila je posekotinu po ruci. Krvarila je, pa su je grčki policajci, čije su tri patrole stigle nekoliko minuta nakon nesreće, odveli da bi joj bila pružena medicinska pomoć - pričaju putnici iz autobusa.Uzrok nepoznatDa li je uzrok nesreće tehnička neispravnost vozila ili greška vozača, znaće se nakon što grčka policija okonča istragu. Turistička agencija „Halo turs“ priznaje samo da su na autobusu pukle dve gume, uz konstataciju da do takvih situacija dolazi i kad su u pitanju renomirani svetski proizvođači pneumatika.- Tokom povratka grupe putnika s letovanja u Pargi na autobusu prevoznika „MM trans“ iz Obrenovca došlo je do pucanja gume. Nakon zanošenja, autobus je zakačio graničnik asfalta, oštetila se i druga guma, a od udarca u zid tunela došlo je do pucanja prednjeg i zadnjeg stakla. Autobus je produžio do prvog stajališta, gde je sačekao policijsku patrolu. Reč je o autobusu proizvedenom 2009. godine sa svom potrebnom opremom. Putnike su nakon sat vremena grčki autobusi prevezli do granice, gde su ih preuzeli srpski autobusi. Sa ukupno dva i po sata zakašnjenja putnici su bezbedno prevezeni do mesta prebivališta - saopštila je agencija.

MM transNIKO NIJE KRIVU firmi „MM trans“ odbacili su odgovornost za nesreću.- Autobusi su novi, kupljeni su u Nemačkoj, mi smo prvi vlasnici. Ne dešava se često da dođe do eksplozije gume, ali ima takvih slučajeva, pa čak i kad je u pitanju proizvođač kao što je „Mišelin“. Vozači nisu krivi, oni su ostali u Grčkoj, gde čekaju da autobus bude popravljen kako bi ga vratili u Srbiju - rečeno je u ovoj firmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja