RASULO U ŽELVOZU: Direktor se bahati, dok su radnici gladni
Foto: Smederevske Novine

Zloupotrebljavao službena vozila

RASULO U ŽELVOZU: Direktor se bahati, dok su radnici gladni

Društvo -
Milorad Stojković 11. oktobra službenim vozilom išao u svatove snajinom bratu, a njegovi zaposleni mesečno primaju 3.000-5.000 dinara
1 / 2

BEOGRAD - Koliko se rukovodioci državnih preduzeća obaziru na pozive iz Vlade da smanje upotrebu službenih vozila u privatne svrhe, najbolje se vidi na primeru direktora fabrike železničkih vozila „Želvoz“ u restrukturiranju Milorada Stojkovića.

Svat... Stojković u svadbenoj koloni
Svat... Stojković u svadbenoj koloni

Ovaj funkcioner koga je na mesto zastupnika kapitala u „Želvozu“ postavila Agencija za privatizaciju toliko je bahat da se nije libio da službenim automobilom ide u svatove.- Stojković je u subotu 11. oktobra službenim automobilom „opel vektra“ išao na svadbu snajinog brata. Firma se raspada, a gospodin direktor se vozika na svadbi - naglašava Vladan Kocić, predsednik sindikata „Sloga“ u „Želvozu“.

I to nije sve, tvrdi naš sagovornik.- Stojković službeni auto, inače, vozi i po podne i vikendom. Bukvalno ga je prisvojio. U firmi sam 30 godina i nikad nije bilo gore stanje. Radnici primaju od 3.000 do 5.000 dinara mesečno, u zavisnosti od toga da li rade ili ne. I to nam isplaćuju nekad svakog meseca, a nekad na mesec i po. Od 13. februara do sada dobili smo ukupno po 22.000 dinara. Para za radnike nema, ali zato ima za nove mobilne telefone za rukovodioce.On dodaje da je Stojković radnicima „Želvoza“ nedavno dao pozajmicu od 10.000 dinara za ogrev, koju su dužni da vrate u roku od pet meseci, iako svakom radniku preduzeće za plate duguje od 300.000 do 600.000 dinara.

Stojković tvrdiSLUČAJNO SU MI OKITILI KOLAMilorad Stojković, koji je zastupnik kapitala u „Želvozu“ od januara ove godine, negira da je službenim vozilom išao na svadbu i tvrdi da je njegov automobil slučajno okićen.- Imam svoj automobil i nisam bio na svadbi. Reč je o tome da je moj automobil bio parkiran ispred opštine, pa su devojke greškom zakačile peškire na njega - tvrdi Stojković.Na našu opasku da postoji snimak da je u svadbenoj koloni s okićenim službenim vozilom, pokušao je da se opravda rekavši da su ga snimili kad je kretao s parkinga. Onda se zbunio, kazao da ima drugi poziv i prekinuo vezu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track