REŠENA MISTERIJA: Albanac s Kosova Imer Kerkezi upao u sobu Jorgovanke Tabaković
Foto: Zorana Jevtić

Uhapšen lopov

REŠENA MISTERIJA: Albanac s Kosova Imer Kerkezi upao u sobu Jorgovanke Tabaković

Društvo -
Policija je u Kerkezijevom stanu u Budvi pronašla guvernerkine stvari. Imer Kerkezi je iz Obilića na Kosovu, a provalnički zanat usavršio je u Španiji

PODGORICA - Budvanska policija tvrdi da je Imer Kerkezi (51), Albanac s Kosova, upao 18. septembra ujutro u sobu u hotelu "Maestral" u kojoj je boravila guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i da je time rešena misterija oko tog upada, piše crnogorski portali Vijesti.

Imer Kerkezi je preksinoć uhvaćen u pokušaju krađe u elitnom hotelu “Avala” u Budvi i time je, kažu crnogorski policijski inspektori, demaskiran i pokušaj krađe u “Maestralu”, koji je podigao veliku medijsku prašinu, naročito posle izjave guvernerke Tabaković da ne isključuje da je posredi pokušaj likvidacije.

Prva dama srpskog bankarstva to je izjavila, jer je u osvit zore, Kerkezi iz njenog kofera uzeo samo neseser sa lekovima, podseća portal.

“Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni ajped, ni pasoš, ni novčanik iz torbe... Ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe sa lekovima za srce. Nije nepoznato da sam ozbiljan srčani bolesnik, ali i da je svako za doručkom mogao da vidi kako pijem lekove upravo iz tog nesesera”, kazala je Tabakovićeva ranije.

Foto: Nedeljnik
Foto: Nedeljnik

Upravo ta činjenica stvarala je veliku muku inspektorima budvanske policije prilikom istrage jer, iako su od početka tvrdili da je reč o provali i da je lopov slučajno odabrao sobu guvernerke zato što su balkonska vrata bila otvorena, ipak nisu mogli ni da potpuno odbace sumnju da je reč o ubici ili agentu neke tajne službe.

Do rasvetljavanja gotovo spektakularne krađe u “Maestralu”, inspektori budvanske policije došli su juče pošto je veštačenjem utvrđeno da se otisci uzeti sa nekoliko predmeta iz sobe u kojoj je boravila srpska funkcionerka poklapaju sa Kerkezijevim. Osim toga, tokom pretresa u kom je Kerkezi boravio, pronađene su stvari koje su pripadale srpskoj guvernerki.

Protiv Kerkezija, kojem je juče zbog krađe u “Avali kotorski istražni sudija Špiro Pavićević odredio pritvor do 30 dana, budvanska policija danas će podneti prijavu i zbog pokušaja teške krađe u “Maestralu”, saznaju Vijesti u policiji.

Kerkezi, kog su pre dve noći posle desetodnevne sačekuše pripadnici firme “Sistem sekjuriti” uhvatili u zamku, zadavao je minulih 20 dana velike glavobolje Budvanima. Izuzetno spretan i okretan, kako ga opisuju pripadnici obezbeđenja, taj pedesetogodišnjak uspeo je i u “Avali” da preskoči pet metara visok kameni zid i domogne se petog sprata hotela, gde je pokušao da upadne u hotelsku sobu.

Obučen u crno, vešt i utreniran, niskog rasta i sitne građe, nalik "Spajdermenu”, pre deset dana pretresao je nekoliko soba u elitnom hotelu i odneo novac ukraden od gostiju koji su spavali.

Kerkezi je u Crnu Goru ušao 10. avgusta preko graničnog prelaza Kula. Rodom iz kosovskog mesta Obilić, a dugo je živeo u Španiji, gde je "ispekao zanat".

U Budvu je došao zbog sezonskog posla, a kad se sezona završila, gotovo svake noći je upadao u luksuzne apartmane, hotelske sobe i vile i da, dok su gosti bili u njima, ukrade novac i vredne stvari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track